"Inglorious Basterds", regizat de Tarantino, în competiţia oficială de la Cannes

Cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Quentin Tarantino, un film despre Al Doilea Război Mondial, intitulat "Inglorious Basterds", cu Brad Pitt în rolul principal, a fost invitat să participe în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, relatează Variety.com.

18 afișări
Imaginea articolului "Inglorious Basterds", regizat de Tarantino, în competiţia oficială de la Cannes

"Inglorious Basterds", regizat de Tarantino, în competiţia oficială de la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunea filmului are loc în timpul ocupaţiei naziste a Franţei, iar Quentin Tarantino, unul din regizorii preferaţi ai francezilor, a acceptat oferta organizatorilor de a-şi prezenta filmul în competiţia oficială, asigurându-i pe producătorii acestui lungmetraj, Weinstein Co. şi Universal Pictures, că filmul va fi finalizat la timp, pentru a putea fi prezentat, în premieră mondială, în timpul Festivalului de la Cannes.

Filmul prezintă povestea unui grup de soldaţi americani evrei, a căror misiune este să anihileze un grup de nazişti.

Reprezentanţii companiilor Weinstein Co. şi Universal Pictures au refuzat să facă comentarii. Organizatorii Festivalului de la Cannes, care vor anunţa listele complete ale participanţilor la festival pe 23 aprilie, nu au putut fi contactaţi la ora publicării acestor informaţii.

Quentin Tarantino nu este un necunoscut la Cannes. Tarantino a devenit unul dintre cei mai solicitaţi regizori de la Hollywood, după ce filmul său "Pulp Fiction" a câştigat Palme d'Or în 1994.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici