Institutul medico-legal din LA cere dosarele medicale ale lui Michael Jackson - VIDEO

Institutul de medicină legală din Los Angeles a cerut pe cale oficială mai multor medici care l-au tratat pe Michael Jackson, decedat pe 25 iunie, să remită dosarele medicale ale celebrului cântăreţ american, a anunţat Los Angeles Times, joi, citând surse din poliţia americană.

41 afișări
Imaginea articolului Institutul medico-legal din LA cere dosarele medicale ale lui Michael Jackson - VIDEO

Institutul medico-legal din LA cere dosarele medicale ale lui Michael Jackson

În timp ce ancheta poliţiei asupra cauzelor decesului lui Michael Jackson se concentrează asupra dependenţei starului de medicamente, o sursă a declarat pentru aceeaşi publicaţie americană că Institutul de medicină legală a cerut să i se remită toate documentele medicale disponibile cântăreţului, inclusiv radiografiile şi fişele psihiatrice.

Richard Charnley, avocatul lui Arnold Klein, dermatologul lui Michael Jackson, a declarat că şi clientul său a primit o astfel de cerere din partea institutului citat.

Arnold Klein declarase, miercuri, pentru mai multe posturi de televiziune că nu i-a administrat niciodată lui Michael Jackson sedative puternice, de tipul Diprivan. Mai multe flacoane conţinând acest medicament au fost descoperite în reşedinţa celebrului cântăreţ.

"A fost o cerere standard, iar noi le-am trimis dosarele medicale solicitate", a explicat Richard Charnley.

Potrivit Los Angeles Times, anumite medicamente descoperite în reşedinţa lui Michael Jackson nu erau însoţite de nicio reţetă medicală, aşa cum ar fi fost normal, iar anchetatorii încearcă în prezent să descifreze modul în care starul a reuşit să le procure.

Ancheta care vizează cauza decesului celebrului cântăreţ american se concentrează asupra rolului medicamentelor şi al medicilor.

"Am aflat, la un moment dat, că lua Diprivan, atunci când era în turneu în Germania. I-l făcea un anestezist, ca să poată dormi noaptea, dar eu i-am spus că era o nebunie curată ceea ce făcea", a precizat Arnold Klein, miercuri, pentru postul de televiziune CNN.

Diprivan este numele sub care este comercializat medicamentul Propofol, este un anestezic extrem de puternic, ce poate fi folosit doar sub îndrumare specializată.

 

William Bratton, şŸeful poliţiei din Los Angeles, a declarat, joi seară, pentru CNN că viitorul anchetei depinde în mare măsură de "rezultatele toxicologice ale autopsiei, care trebuie să sosească" în circa o lună de la Institutul medico-legal.

"Pe baza acestora, vom avea o idee despre ceea ce vom avea de făcut", a declarat William Bratton. "Avem de-a face cu o crimă? Avem de-a face cu o supradoză accidentală de medicamente? Cu ce avem de-a face? În acest moment, tot ce pot să vă spun este că nu deţin această informaţie", a adăugat Bratton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici