Instrumente muzicale create de Les Paul, scoase la licitaţie

Instrumente şi echipamente muzicale care au aparţinut chitaristului şi inventatorului american Lester William Polsfuss, cunoscut sub numele Les Paul, vor fi scoase la vânzare, la o licitaţie care va avea loc în luna iunie.

102 afișări
Imaginea articolului Instrumente muzicale create de Les Paul, scoase la licitaţie

Instrumente muzicale create de Les Paul, scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre obiectele scoase la vânzare de casa de licitaţii Julien's Auctions se numără prototipul modelului de chitară Gibson Les Paul Custom Recording, creat în 1968, un model de chitară Fender Nocaster din 1951, o chitară Gibson L-5 Sunburst Cremona şi setul de echipament muzical folosit de Les Paul în timpul turneelor sale - despre care specialiştii afirmă că ar putea fi vândut cu peste 5.000 de dolari, informează contactmusic.com.

Licitaţia va avea loc la Los Angeles pe 9 iunie, data la care Les Paul ar fi împlinit vârsta de 97 de ani.

Încasările ce vor fi obţinute vor fi donate Fundaţiei Les Paul, o organizaţie non-profit care sprijină programele de educaţie muzicală şi oferă fonduri pentru cercetările medicale din domeniul deficienţelor auditive.

Les Paul a fost unul dintre pionierii chitarelor electrice din gama "solid body" şi un inventator al tehnicilor de interpretare în muzica rock. Les Paul a murit pe 12 august 2009.

Gibson, unul dintre cei doi mari fabricanţi de chitare electrice, alături de compania americană Fender, şi-a câştigat notorietatea pe plan mondial graţie modelului Les Paul lansat pe piaţă în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici