INTERVIU: Gillian Anderson, cu Hannibal la psihiatru

Actriţa Gillian Anderson, interpreta medicului psiholog din filmul "Hannibal", difuzat de AXN, şi cunoscută pentru rolul Dana Scully, din celebrul serial "Dosarele X", vorbeşte într-un interviu pentru ProTV Magazin despre provocările celui mai recent rol al său şi despre tema canibalismului în film.

247 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Gillian Anderson, cu Hannibal la psihiatru

Gillian Anderson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gillian Anderson o interpretează pe Bedelia Du Maurier, psihologul care se ocupă de sângerosul criminal Hannibal. Actriţa, care revine pe micile ecrane după 10 ani de absenţă, spune despre rolul acesta că este unul provocator, dar şi documentat de propria experienţă de viaţă.

"Am mers la psiholog de la 14 ani, aşa că am cunoscut suficienţi terapeuţi încât să nu mai am nevoie să mă documentez. Dar cred că experienţa de a lucra cu diverşi oameni, de-a lungul timpului, m-a ajutat mai mult în felul în care am abordat personajul. În plus, vorbim de Hannibal, care nu ar merge decât la un psiholog pe măsura lui, cineva care să se ridice la nivelul inteligenţei lui", a spus actriţa într-un interviu acordat exclusiv revistei ProTV Magazin.

Anderson consideră că rolul din "Hannibal" a venit la momentul potrivit pentru ea şi că, astfel, a simţit "că se închide un ciclu, deoarece serialul «Dosarele X» a început exact când s-a lansat «Tăcerea mieilor» pe marile ecrane. La momentul respectiv, mi s-a spus că personajul meu de atunci, Dana Scully, a fost creat după cel al lui Jodie Foster din film sau, cel puţin, a fost inspirat de acolo".

Mai mult, actriţa spune că noul rol i-a oferit ocazia de a juca alături de actori minunaţi, iar faptul că la finalul episoadelor în care urmează să apară - 8, 12 şi 13 - personajul ei nu moare, este un semn că proiectul ar putea continua şi pentru ea.

Paradoxal, deşi este protagonista a două seriale cu intrigă al cărei impact psihologic este puternic, Gillian spune că nu poate explica apetenţa publicului pentru astfel de subiecte. "Eu, de exemplu, nu mă uit la aşa ceva. Se întâmplă atât de multe atrocităţi în jurul nostru încât bănuiesc că doar ceva atât de extrem poate contrabalansa", mărturiseşte actriţa, subliniind că, de fapt, nu se uită "deloc" la televizor.

Referitor la canibalism, Anderson spune că are informaţii că acesta "dă dependenţă": "Am înţeles că, dacă guşti sânge uman, aparent, la nivelul creierului are loc o reacţie chimică...", a spus actriţa.

Gillian Anderson a mai declarat, în interviul pentru ProTV Magazin, acordat cu ocazia unei conferinţe de presă susţinute de actriţă la Torino, că i-ar face plăcere să revină pe ecrane în rolul care a făcut-o celebră, Dana Scully. "Din ce ştiu, Chris Carter deja lucrează la un nou scenariu pentru «Dosarele X». Nu ştiu la ce nivel a ajuns, însă cred că toată echipa de atunci îşi doreşte să lucreze din nou", a mai spus actriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici