Învăţătoarea din SUA, forţată să demisioneze din cauza unei sculpturi nud, a ajuns la Florenţa

Învăţătoarea americană, forţată să demisioneze după ce le-a arătat elevilor mai multe imagini cu sculpturi nud în cadrul unei lecţii de artă, a fost invitată la Florenţa ca să viziteze galeriile renascentiste, inclusiv faimoasa sculptură David a lui Michelangelo.

610 afișări
Imaginea articolului Învăţătoarea din SUA, forţată să demisioneze din cauza unei sculpturi nud, a ajuns la Florenţa

Învăţătoarea din SUA, forţată să demisioneze din cauza unei sculpturi nud, a ajuns la Florenţa

Hope Carrasquilla şi familia ei au fost vineri la Galeria Academiei din Florenţa pentru a vedea statuia David al lui Michelangelo.Învăţătoarea a fost invitată la Florenţa chiar de directorul muzeului.

Carrasquilla s-a declarat impresionată de galeria de artă

„Este frumoasă. Arată ca o biserică. Lucrul care mă impresionează cel mai mult este că toată această galerie a fost construită pentru el", a spus ea pentru BBC News.

Învăţătoarea a făcut referire la incidentul în care a fost implicată.

„Nu este nimic în neregulă cu corpul uman în sine. Michelangelo i-ar fi făcut rău dacă l-ar fi sculptat în alt mod. Cred că este minunat", a continuat ea.

Luna trecută, cadrul didactic a fost îndemnat să demisioneze de la Şcoala Clasică Tallahassee din Florida. Presa locală a relatat că Hope Carrasquilla a fost forţată să plece în urma unor plângeri ale părinţilor. În timpul unei lecţii de artă, ea le-a prezentat elevilor de 11 şi 12 ani mai multe opere, inclusiv o imagine a statuii David. Un părinte s-a plâns că materialul din epoca renascentistă este pornografic, iar alţii au spus că ar fi vrut să ştie despre lecţie înainte ca aceasta să fie predată.

Incidentul a provocat o revoltă internaţională. Ulterior, Departamentul de Educaţie din Florida a emis o declaraţie, anunţând că statuia lui David are „valoare artistică şi istorică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici