Iorgulescu îi oferă o bursă lui Costel Busuioc

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc - românul din Spania, care şi-a descoperit talente de tenor - o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

1 afișare
Imaginea articolului Iorgulescu îi oferă o bursă lui Costel Busuioc

Iorgulescu îi oferă o bursă lui Costel Busuioc

Costel Busuioc, un român care lucrează de doi ani în Spania, ca zidar, dar care şi-a descoperit talentele de tenor, se află în fruntea clasamentului emisiunii-concurs de muzică "Los Hijos de Babel", difuzată de postul de televiziune public spaniol, RTVE.

Văzând că românul are talent, ministrul Culturii Adrian Iorgulescu vrea să-l ajute să se perfecţioneze în domeniu.

"Vreau să-i pun la dispoziţie o bursă de studii. Are talent dar, dacă vrea să facă o carieră, trebuie să aibă studii în domeniu. Astfel, cu ajutorul bursei va putea urma două cursuri, canto şi teoria muzicii, la Universitatea de Muzică din Bucureşti, cu profesori prestigioşi. Are nevoie de şcolarizare, dar nu poate să intre la facultate pentru că nu are bacalaureatul. Singura formulă potrivită sunt aceste cursuri specializate", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Iorgulescu.

El a precizat că nu s-a stabilit valoarea bursei, însă va fi suficientă cât să-i rămână şi "un ban de buzunar". "Nu este o problemă să se găsească bani. O să găsim resurse în acest sens", a mai spus Adrian Iorgulescu.

Costel Busuioc se află în fruntea clasamentului emisiunii-concurs de muzică "Los Hijos de Babel", potrivit site-ului acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici