Irinel Columbeanu: Irina este cea care refuză să plece la mami - Ascultă aici înregistrarea cu fiica sa

Omul de afaceri Irinel Columbeanu precizează, într-un comunicat, că va fi de acord ca fiica sa Irina să fie încredinţată mamei îndată de decizia în acest sens "va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată" şi că "refuzul de a pleca la mamă" vine din partea copilului.

254 afișări
Imaginea articolului Irinel Columbeanu: Irina este cea care refuză să plece la mami - Ascultă aici înregistrarea cu fiica sa

Irinel Columbeanu: Irina este cea care refuză să plece la mami - Ascultă aici înregistrarea cu fiica sa (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În legătură cu speculaţiile apărute în presă, potrivit cărora m-aş opune la executarea Deciziei de încredinţare a Irinei către Monica Columbeanu, doresc să informez opinia publică cu privire la faptul că de îndată ce această decizie va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată, nu mă voi opune ca executorul judecătoresc să-şi ducă la îndeplinire mandatul încredinţat de instanţa competentă. Legat de aceasta, consider că aceleaşi speculaţii, potrivit cărora ducerea la îndeplinire a executării acestei Decizii se va face cu suportul şi asistenţa instituţiilor de forţă ale statului, nu fac altceva decât să tensioneze şi mai mult atmosfera artificial încărcată cu senzational din jurul acestui caz. Efectele pot fi atât potenţial defăimătoare prin disproporţie privind rolul forţelor de ordine cât şi mai ales potenţial traumatizante pentru minoră şi de care sper ca mama ei să ţină cont când va alege forma de executare", afirmă Columbeanu într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

El susţine că refuzul de apleca la mamă vine din partea copilului, despre care afirmă că "plânge în continuu".

"Refuzul de a pleca la mamă nu vine din partea mea, ci din partea copilului, care plânge în continuu şi mă roagă «să nu o dau la mama»", scrie Columbeanu, apreciind că este de datoria sa să ţină cont de "părerea vehement exprimată" a fiicei sale.

El consideră că trebuie să respecte "dreptul copilului de a-şi exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îl priveşte" şi îşi exprimă speranţa că şi executorul judecătoresc care va veni "să execute silit copilul la cererea Monicăi Columbeanu" va respecta prevederile legale potrivit cărora "autorităţile publice sunt obligate să respecte aceste drepturi garantate oricărui copil de statul român prin prevederile art.1, art. 24 şi art. 28 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, dar şi prin prevederi cu valoare constituţională astfel cum acestea sunt reglementate de art. 20 din Constituţia României coroborat cu prevederile art. 1 ale Convenţiei cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 18/1990, potrivit cu care «în toate acţiunile care privesc copii, întreprinse de instanţele judecătoreşti şi autorităţile administrative... interesele copilului vor prevala»".

Omul de afaceri asociază comunicatului său şi un link către "ultima înregistrare ce atestă părerea Irinei asupra a ceea ce urmează", intitulat "Irina Columbeanu: de ce nu vrea la mami".

Monica Columbeanu o poate lua pe Irina de la Izvorani cu executor judecătoresc, cererea sa de executare silită a deciziei de încredinţare a copilului fiind admisă, joi, de instanţa Judecătoriei Buftea.

Magistraţii Judecătoriei Buftea au judecat, joi, cererea Monicăi Columbeanu de punere în executare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care stabilise ca Irina să îi fie încredinţată temporar ei.

Cu puţin timp înainte de judecarea cererii depuse de Monica Columbeanu, un alt complet al Judecătoriei Buftea a luat în discuţie o altă cerere făcută de Irinel Columbeanu, prin care solicita suspendarea executării silite a deciziei Tribunalului Bucureşti. Judecătorii au respins însă cererea formulată de Irinel Columbeannu pe motiv că a fost introdusă înainte ca soţia lui să ceară executarea silită a hotărârii.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 aprilie, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia definitivă privind divorţul. Irinel Columbeanu va trebui să îi plătească Monicăi, lunar, suma de 2.000 de lei, pentru îngrijirea fetiţei.

Monica Columbeanu a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveană Izvorani a soţului ei pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu şi nu a fost niciodată primită pe proprietatea acestuia.

Procesul de divorţ al soţilor Columbeanu este judecat de o instanţă a Judecătoriei Buftea, următorul termen fiind stabilit pentru 2 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici