Iris compune o piesă despre transplantul lui Cristi Minculescu

Iris pregăteşte o piesă despre perioada în care solistul Cristi Minculescu a suferit operaţia de transplant hepatic, ce va fi inclusă pe următorul album al trupei, au declarat pentru MEDIAFAX membrii formaţiei.

128 afișări
Imaginea articolului Iris compune o piesă despre transplantul lui Cristi Minculescu

Iris compune o piesă despre transplantul lui Cristi Minculescu (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Producătorul muzical Mihai Godoroja va lucra împreună cu Cristi şi sigur va fi o piesă acolo (pe album - n.r.) care va fi exact despre această perioadă cu Cristi, din martie", a declarat Nelu Dumitrescu, toboşarul trupei, joi, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Potrivit membrilor Iris, care pe 8 octombrie vor susţine un concert la Bucureşti, primul din Capitală de după operaţia lui Minculescu, următorul album al formaţiei va fi lansat peste un an.

"Exact peste un an - spre septembrie, octombrie 2010 -, cu spectacolul de lansare aferent şi cu turneul de prezentare", a explicat Cristi. "Din ce se preconizează, vârful crizei va fi chiar în acea perioadă, dar vom trece noi şi peste asta", a mai spus el.

În timp ce Cristi Minculescu se recupera după operaţia suferită în primăvară, formaţia a compus, gândindu-se la următorul material discografic.

"Am lucrat şi la piese noi după operaţia lui Cristi. Am simţit că am renăscut din nou şi am zis să punem pe tapet următorul album şi eu zic că am avut inspiraţie", a spus Nelu Dumitrescu. Acesta a subliniat că noul material nu va fi unul încărcat de melancolie, ci "va fi mai multă energie - ca de obicei".

Anterior, Minculescu declarase că noul album se înscrie în categoria "rockului clasic".

După operaţia de transplant hepatic suferită de solist, Iris şi-a reluat concertele, în luna iulie, la Şimleul Silvaniei, de atunci susţinând mai multe show-uri în ţară.

Cu o activitate muzicală de peste 30 de ani, Iris a debutat în anul 1977, cu albumul "Iris I". Au urmat "Iris II"(1987), "Iris III - Nu te opri"(1988), "Iris IV" (1989), "1993", "The Best Of" (1993), "Lună Plină" (1997), "20 De Ani" (1997), marcând anii de activitate ai trupei, "Mirage" (1998), "2000", "Athenaeum" (2000), "Mătase albă" (2001), "4Motion" (2003) şi "Maxima", în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici