Isabelle Adjani se lansează în regia de lungmetraje

Actriţa franceză Isabelle Adjani va coregiza primul ei lungmetraj - un film care va aduce pe marele ecrane viaţa pictoriţei impresioniste Berthe Morisot (1841-1895), a anunţat producătoarea de film Louisa Maurin.

152 afișări
Imaginea articolului Isabelle Adjani se lansează în regia de lungmetraje

Isabelle Adjani se lansează în regia de lungmetraje (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Isabelle Adjani a achiziţionat drepturile cinematografice pentru «Berthe Morisot, le secret de la femme en noir», romanul biografic scris de Dominique Bona şi publicat de editura Grasset. Scrierea scenariului este în curs de finalizare. Filmul va intra în etapa de producţie după începerea cursurilor şcolare şi va fi realizat până la sfârşitul anului", a declarat Louisa Maurin.

În cadrul acestui proiect de regie, Isabelle Adjani va fi unul dintre cineaştii implicaţi în proiect. "Pentru prima oară în carieră, Isabelle Adjani a trecut către regie, orientându-se spre acest film pe care îl şi produce", a adăugat Louisa Maurin.

Isabelle Adjani s-a declarat "îndrăgostită dintotdeauna de artista şi de femeia Berthe Morisot".

Actriţa franceză, recompensată cu cinci premii César - cele mai înalte distincţii din cinematografia franceză -, cultivă rolurile de femei în acelaşi timp misterioase şi fragile, aflate uneori în pragul nebuniei.

Ea le-a interpretat pe marele ecran pe sculptoriţa Camille Claudel - sora poetului şi dramaturgului Paul Claudel şi muza lui Rodin, pe Adèle - fiica lui Victor Hugo, dar şi pe regina Margot - fiica de religie catolică a Catherinei de Medici care s-a căsătorit cu protestantul Henri de Navarre, viitorul rege al Franţei Henri al IV-lea, chiar în timpul masacrului din noaptea Sfântului Bartolomeu din 1572.

Isabelle Yasmine Adjani, în vârstă de 55 de ani, este o actriţă franceză cu origini arabe şi germane, care a jucat în 30 de filme începând din 1970. Adjani deţine recordul pentru cele mai multe premii César - cinci - câştigate de o actriţă distribuită într-un rol principal. Ea a fost recompensată cu premiul pentru interpretare feminină, în 1981, la Festivalul de Film de la Cannes şi a fost de două ori nominalizată la premiul Oscar la categoria "cea mai bună actriţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici