Isabelle Adjani va interpreta un rol principal într-o miniserie TV

Actriţa franceză Isabelle Adjani, o prezenţă rară pe micile ecrane, va interpreta un rol principal în "Résistance", o miniserie TV produsă de postul de televiziune TF1, care va avea premiera în 2014, informează lepoint.fr.

270 afișări
Imaginea articolului Isabelle Adjani va interpreta un rol principal într-o miniserie TV

Isabelle Adjani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost confirmată de jurnalista Daphné Burki de la postul Canal+ pe contul ei de Twitter.

"Isabelle Adjani revine pe micile ecrane cu «Résistance», o miniserie TV de şase episoade, care va fi difuzată pe TF1 în 2014", a declarat Daphné Burki.

Această miniserie va fi o ficţiune despre viaţa locuitorilor din Paris în anul 1940.

Miniseria "Résistance" va fi regizată de Miguel Courtois pe baza unui scenariu scris de Dan Frank. Fiecare episod va avea o durată de 52 de minute. Acţiunea se petrece la Paris în 1940 şi va evoca modul în care locuitorii din acest oraş s-au organizat pentru a înfiinţa Rezistenţa franceză împotriva trupelor naziste.

La începutul lunii septembrie, presa franceză a anunţat că actriţa Isabelle Adjani a fost inclusă în comisia însărcinată cu alegerea filmului care va reprezenta propunerea Franţei la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Din această comisie mai fac parte Alain Terzian, Laurent Cantet, Estelle Fialon şi Sylvette Baudrot.

Actriţa franceză Isabelle Adjani, recompensată cu cinci premii César - cele mai înalte distincţii din cinematografia franceză -, cultivă rolurile de femei în acelaşi timp misterioase şi fragile, aflate uneori în pragul nebuniei.

Ea le-a interpretat pe marele ecran pe sculptoriţa Camille Claudel - sora poetului şi dramaturgului Paul Claudel şi muza lui Rodin, pe Adèle - fiica lui Victor Hugo, dar şi pe regina Margot - fiica de religie catolică a Catherinei de Medici care s-a căsătorit cu protestantul Henri de Navarre, viitorul rege al Franţei Henri al IV-lea, chiar în timpul masacrului din noaptea Sfântului Bartolomeu din 1572.

Isabelle Yasmine Adjani, în vârstă de 58 de ani, este o actriţă franceză cu origini arabe şi germane, care a jucat în peste 30 de filme începând din 1970. Isabelle Adjani deţine recordul pentru cele mai multe premii César - cinci - câştigate de o actriţă distribuită într-un rol principal. Ea a fost recompensată cu premiul pentru interpretare feminină, în 1981, la Festivalul de Film de la Cannes şi a fost de două ori nominalizată la premiul Oscar la categoria "cea mai bună actriţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici