Jackie Chan sprijină aplicarea pedepsei capitale, în anumite cazuri

Actorul Jackie Chan s-a pronunţat recent în favoarea aplicării pedepsei cu moartea, în anumite cazuri, în special pentru anumiţi traficanţi de droguri, informează contactmusic.com.

129 afișări
Imaginea articolului Jackie Chan sprijină aplicarea pedepsei capitale, în anumite cazuri

Jackie Chan sprijină aplicarea pedepsei capitale, în anumite cazuri (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Starul hollywoodian, în vârstă de 61 de ani, al cărui fiu Jaycee Chan a petrecut şase luni într-o închisoare din China, după ce poliţia din această ţară a găsit marijuana în reşedinţa sa, a declarat recent că sprijină aplicarea pedepsei capitale în anumite cazuri, deoarece "drogurile rănesc mii de copii şi adolescenţi".

Actorul asiatic, care a devenit de curând primul ambasador antidrog al statului Singapore, a declarat: "În anumite cazuri, sprijin pedeapsa cu moartea. Atunci când răneşti mii şi mii de copii şi adolescenţi, cred că acei oameni sunt nefolositori. Ar trebui să primească pedeapsa potrivită".

Jackie Chan, al cărui fiu în vârstă de 32 de ani a fost încarcerat pentru faptul că a permis unor tineri chinezi să consume droguri în reşedinţa lui, a insistat asupra faptului că traficul şi consumul de droguri nu sunt acceptate în familia sa.

"(Tinerii) spun: «E ok, e ca şi cum ai fuma o ţigaretă. Însă eu spun că asta nu este deloc ok, cel puţin nu în familia mea", a adăugat Jackie Chan.

El a mai spus că s-a simţit "ruşinat" şi "şocat" de încarcerarea fiului său.

"Acum mă concentrez mai mult asupra faptelor sale. În trecut, obişnuiam să-i spun: «Eşti un bărbat adult». Dar acum mi-am dat seama că este încă un băiat", a spus Jackie Chan.

Jaycee Chan, în vârstă de 32 de ani, actor şi cântăreţ, a fost arestat preventiv în august 2014, fiind acuzat de "adăpostire de persoane pentru consum de droguri", după ce testele efectuate asupra lui au ieşit pozitive pentru consum de marijuana, iar poliţia a anunţat că a găsit 100 de grame din acest drog la domiciliul său. Jaycee Chan, care risca o pedeapsă de maximum trei ani de închisoare, a fost eliberat în luna februarie.

Vedetele au fost o ţintă importantă a campaniei Guvernului chinez împotriva drogurilor.

Jaycee Chan se află pe o listă de celebrităţi mai degrabă de categorie B care au fost reţinute anul trecut de autorităţile chineze pentru infracţiuni legate de droguri, care au fost foarte mediatizate atât de presa de stat, cât şi pe reţelele de socializare online. Printre aceste vedete se află actori de cinema şi de televiziune, regizori şi scenarişti destul de cunoscuţi.

Drogurile, mai ale substanţele sintetice precum metamfetamina, ketamina şi ecstasy, au devenit populare în China, odată cu dezvoltarea noii clase urbane, care dispune de venituri tot mai mari în ultimii ani.

Jackie Chan a fost purtător de cuvânt al Comitetului Naţional Chinez Împotriva Drogurilor, în 2009, promovând educaţia antidrog.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes în filmele cu arte marţiale. În 2002, a câştigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor) şi în acelaşi an a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood. De asemenea, a câştigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, şi alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima şi a doua parte a seriei "Ora de vârf/ Rush Hour". În 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival. Printre filmele în care a jucat se numără "Fracul magic", "Ocolul Pământului în 80 de zile", seria "Ora de vârf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" şi a asigurat vocea Maimuţei în seria "Kung Fu Panda".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici