James Bond i-a supărat pe chilieni

Producătorii celei mai recente producţii a francizei "James Bond", "Quantum of Solace", i-au supărat pe chilieni pentru că au filmat nişte scene în ţara lor şi au pretins în film că este vorba despre Bolivia, informează mirror.co.uk.

9 afișări
Imaginea articolului James Bond i-a supărat pe chilieni

James Bond i-a supărat pe chilieni (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, chilienii, care se bucură de o stare economică mai bună ca a bolivienilor, s-au supărat când au văzut steaguri şi uniforme ale armatei din Bolivia pe străzile oraşului Antofagasta.

Antofagasta a fost cucerit de Chile în 1879, Bolivia pierzându-şi astfel accesul la mare, iar de atunci cele două ţări sunt inamice.

Un protest într-un ziar local sună astfel: "Chile este Chile. Nu suntem indieni bolivieni. Britanicii imperialişti să plece".

După ce au început filmările, militanţii bolivieni s-au încăierat cu gărzile de frontieră din Chile.

Producătorii francizei au spus: "Am ajuns la concluzia că nu servea la nimic să amintim de Chile în scenariu şi am optat pentru Bolivia".

Primarul oraşului Antofagasta, Daniel Adaro, a adăugat: "Filmează în Chile pentru că este mai modern".

În "Quantum of Solace", turnat şi în Panama, Italia, Austria şi în studiourile londoneze Pinewood, James Bond - Daniel Craig - este urmărit de un grup de traficanţi de droguri periculoşi, care doresc să îl elimine. Rolul "răului" este interpretat de francezul Mathieu Amalric, iar "Bond Girls" vor fi ucraineanca Olga Kurlylenko, top model şi actriţă, şi tânăra britanică Gemma Atterton.

A 22-a parte a seriei "James Bond", "Quantum of Solace", va fi lansată în premieră pe 31 octombrie, în Marea Britanie, cu o săptămână înainte de a ajunge pe marile ecrane în Statele Unite.

"Quantum of Solace" este al doilea film "James Bond" în care rolul agentului secret este jucat de Daniel Craig. Specialiştii cred că actorul în vârstă de 39 de ani a înviat franciza "James Bond", "Casino Royale", filmul cu care a debutat în rolul agentului secret al Majestăţii Sale, în 2006, având încasări la nivel mondial de 594 de milioane de dolari, potrivit www.boxofficemojo.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici