James Cameron va colabora cu Cirque du Soleil pentru un nou proiect cinematografic spectaculos

James Cameron, regizorul filmului "Avatar" - superproducţia care a schimbat pentru totdeauna universul cinematografiei -, va colabora cu Cirque du Soleil, compania care a oferit circului un înţeles cu totul nou, pentru a lansa un nou proiect cinematografic spectaculos.

49 afișări
Imaginea articolului James Cameron va colabora cu Cirque du Soleil pentru un nou proiect cinematografic spectaculos

James Cameron va colabora cu Cirque du Soleil pentru un nou proiect cinematografic spectaculos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

James Cameron, compania canadiană Cirque du Soleil, Andrew Adamson - regizorul primelor două filme din franciza "Shrek" şi compania de producţie cinematografică Reel FX Entertainment au anunţat, joi, că vor lansa un film, turnat în 3D, care va reprezenta "o formă de artă ce va depăşi orice imaginaţie".

"Imaginile pe care le filmăm sunt uluitoare şi ştiu deja că Andrew Adamson le va împleti cu o naraţiune înălţătoare, de basm, care va fascina spectatorii de toate vârstele din lumea întreagă", a declarat James Cameron.

Puţine detalii sunt cunoscute despre acest proiect cinematografic, presa americană aflând doar că în film vor juca numeroşi acrobaţi ai companiei Cirque du Soleil, care, de-a lungul anilor, şi-a încântat publicul cu spectacole unice, marcate de acrobaţii pline de imaginaţie, personaje exotice şi costume extrem de colorate.

Primul film din acest proiect, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, a intrat deja în etapa de producţie. Nu a fost comunicată încă data la care va fi lansat acest lungmetraj.

Compania Cirque du Soleil a fost înfiinţată în 1984. În prezent, această companie numără peste 4.000 de angajaţi, dintre care peste 1.000 sunt artişti profesionişti de circ, care provin din peste 40 de ţări, inclusiv România. Spectacolele companiei canadiene au fost urmărite de peste 100 de milioane de spectatori.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" şi Titanic", regizate de James Cameron, reprezintă filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - cu 2,74 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici