Jaycee Chan, fiul actorului Jackie Chan, a fost eliberat din închisoare

Jaycee Chan, fiul actorului Jackie Chan, a fost eliberat din penitenciar vineri, după executarea unei pedepse de şase luni de închisoare pentru consum şi deţinere de droguri, după ce a fost implicat în campania dură antinarcotice a autorităţilor, a anunţat presa de stat chineză.

469 afișări
Imaginea articolului Jaycee Chan, fiul actorului Jackie Chan, a fost eliberat din închisoare

Jaycee Chan, fiul actorului Jackie Chan, a fost eliberat din închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia oficială de presă a Chinei, Xinhua, a anunţat că actorul Jaycee Chan a fost eliberat în primele ore ale dimineţii, după ce a executat pedeapsa, autorităţile luând în calcul faptul că a fost arestat preventiv în luna august.

Jaycee Chan, în vârstă de 32 de ani, actor şi cântăreţ, a fost acuzat oficial în luna decembrie de "adăpostire de persoane pentru cosum de droguri", după ce testele efectuate asupra lui au ieşit pozitive pentru consum de marijuana, iar poliţia a anunţat că a găsit 100 de grame din acest drog la domiciliul său. Chan risca o pedeapsă de maximum trei ani de închisoare.

Actorul este aşteptat să susţină o conferinţă de presă, sâmbătă, la Beijing.

Vedetele au fost o ţintă importantă a campaniei guvernului chinez împotriva drogurilor.

Jaycee Chan se află pe o listă de celebrităţi mai degrabă de categorie B care au fost reţinute anul trecut de autorităţile chineze pentru infracţiuni legate de droguri, care au fost foarte mediatizate atât de presa de stat cât şi pe reţelele de socializare online. Printre aceste vedete se află actori de cinema şi de televiziune, regizori şi scenarişti destul de cunoscuţi.

Drogurile, mai ale substanţele sintetice precum metamfetamina, ketamina şi ecstasy, au devenit populare în China, odată cu dezvoltarea noii clase urbane, care dispune de venituri tot mai mari în ultimii ani.

Presa de stat a relatat că Jackie Chan s-a simţit ruşinat de faptul că fiul său a consumat droguri şi speră că Jaycee va vorbi într-o bună zi despre pericolele la care se expun consumatorii de narcotice.

Jackie Chan a fost purtător de cuvânt al Comitetului Naţional Chinez Împotriva Drogurilor, în 2009, promovând educaţia anti-droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici