Jean Dujardin ar putea juca în următorul film regizat de Martin Scorsese. Cine mai face parte din distribuţie

Jean Dujardin, recompensat în februarie cu premiul Oscar pentru rolul său din filmul "The Artist", se află în negocieri avansate cu Martin Scorsese pentru a juca în următorul lungmetraj al acestuia, "The Wolf of Wall Street", a declarat agentul actorului francez.

107 afișări
Imaginea articolului Jean Dujardin ar putea juca în următorul film regizat de Martin Scorsese. Cine mai face parte din distribuţie

Jean Dujardin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul francez în vârstă de 39 de ani, care era încă un necunoscut la Hollywood în urmă cu un an, ar putea să joace alături de Leonardo DiCaprio şi Jonah Hill în acest lungmetraj despre succesul şi decăderea unui finanţist de pe Wall Street, ale cărui filmări vor debuta în vara acestui an, la New York.

Potrivit revistei Variety, Jean Dujardin va juca rolul unui bancher elveţian veros, Jean-Jacques Handali, însărcinat cu spălarea banilor pentru compania lui Jordan Belfort, personajul principal din film, interpretat de Leonardo DiCaprio.

"The Wolf of Wall Street" reprezintă adaptarea cinematografică a volumului de memorii scris de Jordan Belfort, un fost agent de la Bursa din New York, condamnat pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani, la sfârşitul anilor '90.

Jean Dujardin, primul actor francez care a fost premiat cu Oscarul pentru interpretare, va juca în următorul său proiect într-un film de spionaj alături de Cécile de France şi britanicul Tim Roth, sub bagheta regizorală a lui Eric Rochant.

Starul francez a putut fi văzut recent pe marile ecrane în lungmetrajul "Les Infidèles".

"The Artist", lungmetrajul mut, turnat în alb-negru de Michel Hazanavicius, a câştigat în luna februarie cinci trofee la gala de decernare a premiilor Oscar, inclusiv cel pentru "cel mai bun film".

Martin Scorsese a dovedit astfel că nu este o persoană răzbunătoare: filmul său 3D "Hugo Cabret", şi el unul dintre marii favoriţi la Oscarurile din acest an, a trebuit să se mulţumească cu cinci premii obţinute la categorii tehnice.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002) şi "Aviatorul/ The Aviator" (2004). Martin Scorsese, în vârstă de 69 de ani, a primit şi multe nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici