Jennifer Aniston, nemulţumită că a fost mai bine plătită decât ceilalţi colegi din "Friends"

Actriţa Jennifer Aniston, cunoscută din serialul "Prietenii tăi/ Friends", a afirmat că diferenţele salariale au frustrat-o, ea încasând aproximativ 1 milion de dolari pe episod în sezonul final al sitcom-ului, în timp ce colegii ei de platou primeau cu mult mai puţini bani, potrivit nme.com

499 afișări
Imaginea articolului Jennifer Aniston, nemulţumită că a fost mai bine plătită decât ceilalţi colegi din "Friends"

Jennifer Aniston, nemulţumită că a fost mai bine plătită decât ceilalţi colegi din "Friends"

Actorii din distribuţia serialului "Prietenii tăi/ Friends" au început din cel de-al treilea sezon să îşi negocieze colectiv contractul, pentru a se asigura că nu sunt plătiţi diferit. În primul sezon al serialului erau plătiţi cu câte 22.500 de dolari pentru un episod, iar în cel de-al doilea sezon, Jennifer Aniston şi actorul David Schwimmer au primit mai mulţi bani în comparaţie cu ceilalţi colegi.

"Sunt conştientă că am trecut destul de uşor, în sensul de experienţă în domeniu. Întorcându-ne la «Prietenii tăi», nu se punea atât de mult problema ca femeile să fie plătite în mod egal cu bărbaţii - unele femeile erau plătite mai bine", a declarat actriţa pentru publicaţia Radio Times.

"Negocierile se purtau în termeni de «muncim în mod egal şi toţi merităm să fim recompensaţi la fel». Nu mă simţeam bine cunoscând că cineva primeşte suma de bani X, în timp ce eu încasam mai mult", a adăugat Jennifer Aniston.

Serialul "Prietenii tăi/ Friends" a fost difuzat de postul NBC timp de 10 sezoane, între 22 septembrie 1994 şi 6 mai 2004. Sitcomul prezintă aventurile amuzante ale membrilor unui grup de prieteni din Manhattan şi a fost o rampă de lansare pentru cei şase actori din distribuţia sa: Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matthew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow şi David Schwimmer.

Aniston a devenit cunoscută datorită personajului Rachel Green din serialul de comedie "Friends" difuzat timp de zece sezoane de postul NBC începând din 1994. Pentru acest rol, actriţa americană a primit numeroase premii importante, inclusiv un Emmy şi un Glob de Aur. După încheierea acestui serial, Jennifer Aniston a început să joace şi în filme pentru marele ecran, cum ar fi comediile romantice "Dumnezeu pentru o zi" (2003), "Rutina, bat-o vina" (1999), "Surpriză: Vine Polly!" (2004) şi "Despărţiţi, dar împreună" (2006). În ultimii ani, actriţa a avut o tentativă de a juca şi în alte genuri de filme, precum thriller-ul "Fără control" (2005), după care a revenit la stilul comediilor romantice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici