Jennifer Lopez, criticată pentru că a cântat preşedintelui Turkmenistanului

Jennifer Lopez a fost criticată de reprezentanţii The Human Rights Foundation după ce a susţinut, sâmbătă, un concert la petrecerea de aniversare a preşedintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdimuhamedov, cunoscut pentru regimul său opresiv.

395 afișări
Imaginea articolului Jennifer Lopez, criticată pentru că a cântat preşedintelui Turkmenistanului

Jennifer Lopez, criticată pentru că a cântat preşedintelui Turkmenistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Petrecerea, unde Jennifer Lopez ar fi cântat piesa "Happy Birthday, Mr. President", a fost organizată de China National Petroleum Corporation, o companie care are afaceri în Turkmenistan, potrivit unui purtător de cuvânt al acesteia, informează hollywoodreporter.com.

"Lopez are, evident, dreptul de a-şi câştiga existenţa cântând pentru dictatorul pe care şi-l alege şi pentru şleahta lui, dar acţiunile ei distrug mesajul pe care l-a cultivat cu grijă în ceea ce priveşte implicarea sa în programele Amnesty International din Mexic, care au ca scop eliminarea violenţelor la care sunt supuse femeile", spun reprezentanţii The Human Rights Foundation.

Turkmenistan, o fostă ţară a Uniunii Sovietice, este celebră pentru nerespectarea drepturilor omului şi regimul autoritar al preşedintelui său.

"Turkmenistan rămâne una dintre cele mai opresive ţări ale lumii", spunea Human Rights Watch într-un raport dat publicităţii anul trecut. "Turkmenistan continuă să extindă relaţiile cu guverne străine şi organizaţii internaţionale, însă fără să arate semnificativ că respectă drepturile omului", se arată în acelaşi raport.

Jennifer Lopez, în vârstă de 43 de ani, a devenit celebră în calitate de actriţă, înainte de a deveni o vedetă a muzicii pop. De când a devenit cunoscută în anii 1990 cu rolul din sitcomul "In Living Color", Jennifer Lopez a devenit un star de talie mondială, remarcându-se în filme precum "Selena", "Trenul cu bani", "Anaconda", "Eu cu cine mă mărit?", "Camerista/ Maid in Manhattan", "Plan de rezervă" şi "Pregăteşte-te, că vine!". Şi-a lansat albumul de debut, "On the 6", în 1999. Jennifer Lopez s-a remarcat şi în calitate de jurat al emisiunii-concurs "American Idol", dar şi cu numeroase albume pop, care s-au vândut în peste 75 milioane de copii. Jennifer Lopez este şi o femeie de afaceri cu un simţ antreprenorial dezvoltat, artista lansându-şi propria companie de producţie, o linie vestimentară şi o gamă de parfumuri. În 2012, Jennifer Lopez a ocupat primul loc în topul celor mai bine plătite vedete de la Hollywood, întocmit de revista Forbes, cu venituri de 52 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici