JJ Cale a murit în urma unui atac cerebral. Cântăreţul şi compozitorul avea 74 de ani

Cântăreţul şi compozitorul american John Weldon Cale a murit, vineri, într-un spital din California, în urma unui atac celebral, la vârsta de 74 de ani, anunţul fiind postat pe site-ul personal al artistului.

468 afișări
Imaginea articolului JJ Cale a murit în urma unui atac cerebral. Cântăreţul şi compozitorul avea 74 de ani

JJ Cale a murit în urma unui atac cerebral (Imagine: Wikipedia)

Născut în Oklahoma, JJ Cale a ajutat la apariţia Tulsa Sound, gen muzical care combina blues, rock şi country. Artistul a devenit faimos în 1970, când Eric Clapton i-a preluat piesa "After Midnight", informează bbc.co.uk.

De asemenea, în 1977, Clapton a făcut celebră şi melodia lui J J Cale, "Cocaine".

Născut în 1938, John Weldon Cale a folosit numele de scenă JJ Cale pentru a evita o posibilă confuzie cu John Cale, din formaţia Velvet Underground.

Astfel, după succesul melodiei "After Midnight", cântăreţul american a înregistrat albumul "Naturally" - primul dintre cele 14 materiale discografice ale sale.

Totodată, Cale mereu se descria ca fiind mai mult un compozitor decât un cântăreţ, iar melodiile sale au devenit un succes când au fost interpretate de alţi artişti precum Tom Petty, Santana şi Lynyrd Skynyrd.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici