Jocurile video, noul mijloc de promovare pentru artiştii din industria muzicală - VIDEO

Videoclipurile nu mai sunt suficiente - jocul video a devenit un mijloc de neevitat pentru numeroşi artişti din industria muzicală, care apelează la această tactică pentru a-şi construi o anumită imagine sau, pur şi simplu, pentru a se face cunoscuţi publicului larg.

240 afișări
Imaginea articolului Jocurile video, noul mijloc de promovare pentru artiştii din industria muzicală - VIDEO

Jocurile video, noul mijloc de promovare pentru artiştii din industria muzicală

Cel mai recent exemplu în acest sens este cel al companiei Ubisoft care a anunţat că va colabora cu grupul american Black Eyed Peas pentru a lansa pe piaţă un joc video - de dans şi de interpretare - care va ajunge în magazine la sfârşitul anului, pe consolele Xbox 360 şi Wii.

O veritabilă "explozie" de noi produse muzicale se datorează apariţiei din ultimii ani a unor dispozitive care le permit utilizatorilor să se joace folosind reproduceri muzicale ale unor instrumente adevărate. Această reuşită se datorează faptului că producătorii noilor jocuri folosesc o muzică dance cunoscută de public, utilizând o tehnologie care detectează mişcările.

Cântăreţi şi trupe dintre cei mai cunoscuţi în lume, retraşi de pe scena muzicală sau încă în activitate, nu ezită de acum înainte să îşi asocieze imaginea cu un joc care le este dedicat, după modelul unor nume majore din industria muzicală, precum Abba, Aerosmith şi Metallica.

Anul trecut, Ubisoft a adus un omagiu postum celui care a fost "regele muzicii pop", lansând "Michael Jackson: The Experience", un joc video care le propune utilizatorilor să danseze pe cele mai renumite piese din repetoriul starului american.

Compania franceză a anunţat că va continua şi în 2011 pe aceeaşi linie de strategie şi că va continua să se asocieze cu cei mai în vogă artişti ai momentului.

"Această colaborare este importantă pentru noi. E incredibil să ştim că de acum înainte ne vom afla în sufrageriile oamenilor care vor dansa şi cânta pe piesele noastre", a declarat Fergie, solista grupului Black Eyed Peas.

Miza este foarte importantă şi pentru editorii de jocuri video, care speră să realizeze vânzări importante, sprijinindu-se pe renumele artiştilor cu care colaborează. Astfel, jocul "Michael Jackson: The Experience" s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare pe plan mondial în doar câteva luni de la lansare.

Jocul "Just Dance", având un play-list mult mai variat, care grupează câteva zeci de artişti, a avut la rândul lui un succes uriaş, cu peste 14 milioane de unităţi vândute. Jocul apare şi în câteva secvenţe din cel mai recent videoclip al cântăreţei americane Katy Perry.

Nu doar starurile consacrate au de profitat de pe urma acestor colaborări, deoarece şi artiştii mai puţin cunoscuţi pot să se facă cunoscuţi marelului public prin intermediul acestor jocuri video.

Casa de discuri Roadrunner Records a declarat că vânzările albumului "Inhuman Rampage" al grupului rock Dragon Force au crescut cu 126% într-o singură săptămână, în urmă cu câţiva ani. O piesă de pe acest album făcea parte din play list-ul jocului video "Guitar Hero 3: Legends of Rock", lansat în acelaşi timp cu albumul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici