John Abercrombie Quartet concertează la Bucureşti, pe 17 octombrie

Chitaristul american John Abercrombie revine în România în formulă de cvartet, la şase ani după recitalul susţinut pe scena Festivalului de Jazz de la Gărâna, cu un concert programat să aibă loc pe 17 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Radio din Bucureşti.

201 afișări
Imaginea articolului John Abercrombie Quartet concertează la Bucureşti, pe 17 octombrie

John Abercrombie Quartet, în concert la Bucureşti, pe 17 octombrie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Muzicianul va urca pe scenă alături de Marc Copland (pian), Drew Gress (bas) şi Joey Baron (baterie), potrivit eventim.ro.

Spectacolul susţinut de John Abercrombie Quartet face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, alături de recitalurile marca Charlie Parker & Dizzie Gilespie Tribute with Ryan Carniaux & Plume, care are loc pe 15 noiembrie, şi Marc Cary, programat pentru 22 noiembrie, ambele evenimente fiind găzduite de Sala Radio din Bucureşti.

Instrumentist şi compozitor, John Abercrombie, în vârstă de 71 de ani, explorează stilurile jazz fusion, post bop, free jazz şi avant-garde.

A înregistrat albumul de debut "Timeless" cu labelul lui Manfred Eicher ECM, căruia i-a rămas fidel peste 40 de ani. A colaborat, printre alţii, cu Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker şi Randy Brecker.

Abercrombie utilizează efecte electronice, precum şi modificări de timbru, pentru a obţine un efect emoţional. "Aş vrea ca oamenii să mă perceapă ca având o legătură directă cu istoria chitarei de jazz, în timp ce am încercat să extind graniţele acestei muzici", spunea, de altfel, muzicianul într-un interviu.

Biletele pentru acest concert, care costă 85 de lei, 115 lei şi 135 de lei, pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim şi online, de pe www.eventim.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici