John Lasseter a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Cineastul i-a adus un omagiu lui Steve Jobs

Cineastul american John Lasseter, considerat un "guru" în domeniul filmelor de animaţie, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, marţi, în timpul ceremoniei artistul aducându-i un omagiu lui Steve Jobs, fostul CEO al companiei Pixar şi co-fondatorul Apple, informează hollywoodreporter.com.

102 afișări
Imaginea articolului John Lasseter a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Cineastul i-a adus un omagiu lui Steve Jobs

John Lasseter (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cu lacrimi în ochi, John Lasseter le-a spus spectatorilor şi invitaţilor la ceremonie că Steve Jobs - fost CEO al companiei Pixar şi fost membru în consiliul de administraţie al studiourilor Disney - i-a adresat o singură cerere de-a lungul anilor: "Să reuşeşti în stil mare".

"Fără Steve, Pixar nu ar fi existat", a declarat Lasseter vorbind despre această companie de producţie, care a lansat filme de animaţie de mare succes, precum "Toy Story", "Cars" şi continuări ale acestora. "Aceste filme nu ar fi existat. Vreau să îi aduc un omagiu (lui Steve Jobs, n.r.)", a adăugat John Lasseter.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer pancreatic. După decesul lui, compania Pixar i-a adus un omagiu, postând pe pagina de start a site-ului său oficial o fotografie cu Steve Jobs între John Lasseter şi preşedintele companiei, Ed Catmull, stând într-un scaun din primul rând într-o sală de cinematograf.

Steaua dedicată cineastului John Lasseter este cea de-a 2.453-a de pe bulevardul celebrităţilor de la Hollywood şi a fost amplasată în faţa cinematografului El Capitan Theatre din Hollywood.

În discursul lui, John Lasseter le-a mulţumit totodată membrilor familiei, colegilor şi preşedintelui companiei Pixar, Ed Catmull.

La ceremonie au participat şi câţiva actori care au jucat în filmele produse de Pixar - Owen Wilson ("Cars"), Bonnie Hunt ("Cars"), Patton Oswalt ("Ratatouille"), Emily Mortimer ("Cars 2") şi Cheech Marin ("Cars").

John A. Lasseter, născut la 12 ianuarie 1957 la Los Angeles, este un animator american, director de creaţie al studiourilor Pixar. Supranumit "noul Walt Disney", John Lasseter este membru fondator al companiei Pixar, unde supraveghează toate peliculele de animaţie produse de acest studio, în calitate de producător executiv. În plus, Lasseter este şi un reputat regizor, printre filmele realizate de el numărându-se "Povestea jucăriilor/ Toy Story", "Aventuri la firul ierbii/ A Bug's Life", "Povestea jucăriilor 2/ Toy Story 2", "Maşini/ Cars" şi "Toy Story: Povestea jucăriilor 3D".

John Lasseter a fost recompensat de două ori cu premiul Oscar - în 1989, pentru "Tin Toy", desemnat cel mai bun scurtmetraj de animaţie, şi în 1996, când a primit un Oscar pentru realizări deosebite, graţie filmului "Toy Story".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici