John Malkovich, Spike Lee şi Kevin Spacey, la Festivalul de la Deauville (Video)

Cea de-a 34 ediţie a Festivalului Filmului American de la Deauville, din al cărui juriu face parte şi regizorul Cristian Mungiu, se va deschide vineri, printre invitaţii care vor fi prezenţi la eveniment numărându-se John Malkovich, Spike Lee şi Kevin Spacey.

17 afișări
Imaginea articolului John Malkovich, Spike Lee şi Kevin Spacey, la Festivalul de la Deauville (Video)

Actorul Kevin Spacey (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre starurile care sunt aşteptate să îşi facă apariţia pe covorul roşu se mai numără actorul american Samuel L. Jackson şi actriţa franceză Juliette Binoche, ambii făcând parte din distribuţiile unor filme prezentate în afara competiţiei.

Marii absenţi ai Festivalului de la Deauville sunt George Clooney, Michael Douglas, Matt Damon, Brad Pitt şi Monica Bellucci, care nu au dat curs invitaţiei organizatorilor.

"Anul acesta se continuă o tendinţă tristă a filmelor care prezintă problemele tinerilor la începutul vieţii lor de adulţi sau relaţiile acestora cu părinţii. Sunt prezente şi filme care relatează, sub formă de dramă sau umoristic, ipocrizia oamenilor în ceea ce priveşte corectitudinea politică", a declarat Lionel Chouchan, fondatorul Festivalului de la Deauville şi al celui de la Avoriaz.

Festivalul se va deschide cu proiecţia, în afara competiţiei, a filmului "Mamma Mia!".

Comedia, regizată de Phyllida Lloyd, pe muzica formaţiei Abba, o are ca protagonistă pe actriţa Meryl Streep, care, însă, nu va fi prezentă la festival. Potrivit organizatorilor, sunt aşteptaţi la Deauville Benny Andersson şi Bjoern Ulvaeus, foşti componenţi ai formaţiei Abba, precum şi regizoarea filmului.

Din juriu, prezidat de actriţa franceză Carole Bouquet ("Les Hauts murs", 2008, regia Christian Faure), fac parte regizorul român Cristian Mungiu, actorul francez Edouard Baer, actriţa israeliană Ronit Elkabetz, scenariştii francezi Pierre Jolivet şi Cédric Kahn, actorul şi scenaristul belgian Bouli Lanners, actriţa portugheză Leonor Silvera şi directorul de imagine Dean Tavoularis.

Juriul va acorda Marele Premiu şi Premiul Juriului pe 14 septembrie.

Printre cele unsprezece filme aflate în competiţie, două, "Ballast" de Lance Hammer şi "Gardens of the night" de Damian Harris, cu John Malkovich, au fost deja selecţionate pentru a participa la Festivalul de Film de la Berlin.

De asemenea, producţia "Afterschool", în regia lui Antonio Campos, a făcut parte din selecţia oficială a secţiunii Un certain regard, a Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta.

În competiţie mai sunt înscrise filme precum "Towelhead", debutul regizoral al lui Alan Ball, scenaristul filmului "American Beauty".

Regizorul Spike Lee va prezenta în avanpremieră cel mai recent film al său, "Miracle at St. Anna", o adaptare după romanul omonim al lui James McBride.

Cartea se bazează pe povestea adevărată, a unui grup de soldaţi dintr-o divizie formată numai din afro-americani, care au luptat împotriva naziştilor la Toscana, şi despre prietenia născută între unul dintre aceşti militari şi un orfan italian în vârstă de şase ani.

În cadrul Festivalului Filmului American de la Deauville vor fi prezentate în total 77 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici