John McLaughlin concertează la Bucureşti, în mai

Chitaristul John McLaughlin va susţine un concert la Bucureşti, pe 15 mai, evenimentul fiind inclus în turneul european al artistului.

3 afișări
Imaginea articolului John McLaughlin concertează la Bucureşti, în mai

John McLaughlin concertează la Bucureşti, în mai

În cadrul aceluiaşi turneu, el va mai concerta, printre altele, la Roma (13 mai), Darmstadt (16 mai), Varşovia (19 mai), Praga (21 mai), Budapesta (22 mai), Bruxelles (28 mai), Dublin (30 mai) şi Londra (31 mai).

John McLaughlin este un chitarist britanic de jazz fusion. El s-a făcut remarcat în anii '60, în formaţiile de jazz-fusion ale lui Miles Davis. McLaughlin este privit de mulţi ca fiind unul dintre cei mai talentaţi chitarişti, din punct de vedere tehnic, al tuturor timpurilor, reuşind să stăpânească o foarte largă gamă de stiluri şi genuri.

A început să cânte la chitară când avea 11 ani, fiind iniţial inspirat de muzica blues şi swing. McLaughlin a lucrat cu Alexis Korner, Graham Bond, Ginger Baker în anii '60 şi a interpretat free jazz cu Gunter Hampel. Primul său album, "Extrapolation" (1969), a devenit "un clasic".

În 1969, McLaughlin s-a mutat la New York pentru a cânta alături de Lifetime, a lui Tony Williams, şi a apărut pe două albume Miles Davis - "In a Silent Way" şi "Bitches Brew". În 1971, McLaughlin a pus bazele Mahavishnu Orchestra, o formaţie rock cunoscută pentru improvizaţiile sale sofisticate de jazz. Trupa s-a despărţit în 1973.

McLaughlin, care a înregistrat un album alături de Carlos Santana, a format o nouă Mahavishnu Orchestra în 1974, care însă nu s-a bucurat de acelaşi succes. McLaughlin a continuat să oscileze între chitară electrică şi acustică, conducând trupa One Truth Band şi cântând în trio alături de Al DiMeola şi Paco De Lucia.

În 2007, McLaughlin a părăsit Universal Records şi a semnat cu o mică casă de discuri independentă, Abstract Logix, care lucrează în special cu jazz, progressive rock şi trupe de world music. De asemenea, el a început o serie de turnee cu un nou cvartet de jazz fusion, intitulat The 4th Dimension.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici