Johnny Depp, actorul preferat al britanicilor

Actorul american Johnny Depp, nominalizat de trei ori la premiile Oscar, a fost desemnat actorul preferat al britanicilor, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Cinema Advertising Association (CAA), informează BBC.

196 afișări
Imaginea articolului Johnny Depp, actorul preferat al britanicilor

Johnny Depp, actorul preferat al britanicilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul seriei de succes "Piraţii din Caraibe" a surclasat vedete autohtone precum Daniel Craig, Sir Sean Connery şi Orlando Bloom.

Actorul în vârstă de 45 de ani a primit cele mai multe voturi din partea participanţilor la sondaj, la toate categoriile de vârstă şi sex.

Purtătorul de cuvânt al CAA, Anna Cremin, a spus că atractivitatea lui Depp se datorează faptului că s-a reorientat de la "filme serioase, precum «Donnie Brasco», la superproducţii şi comedii". Puţini alţi actori au capacitatea de a se adapta atât de uşor unor roluri extrem de diferite, a adăugat Cremin.

Potrivit sursei citate, la sondajul CAA au participat 3.000 de persoane, cu vârsta peste 7 ani.

Deşi Depp a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, acesta nu a reuşit până în prezent să obţină niciun premiu din partea Academiei Americane de Film.

Însă a reuşit să obţină un Glob de Aur pentru rolul unui frizer sadic din "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street", în 2008. De asemenea, la începutul lui iunie, Johnny Depp a câştigat două premii MTV Movie, pentru cel mai bun rol de comedie ("Piraţii din Caraibe: La capătul lumii") şi cel mai bun personaj negativ ("Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street").

Actorul, care are doi copii cu cântăreaţa Vanessa Paradis, locuieşte în majoritatea timpului în Franţa.

Depp urmează să apară în filmul "The Imaginarium of Doctor Parnassus", de Terry Gilliam, anul viitor. Johnny, Jude Law şi Colin Farrell îl înlocuiesc pe Heath Ledger în acest film, rămas neterminat din cauza morţii premature a actorului, la vârsta de 28 de ani, în ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici