Johnny Depp, invitat de onoare al Festivalului organizat de Kusturica

Actorul american Johnny Depp a sosit, marţi, în Serbia, unde va fi invitatul de onoare al Festivalul Internaţional de Film şi Muzică organizat de regizorul Emir Kusturica.

16 afișări
Imaginea articolului Johnny Depp, invitat de onoare al Festivalului organizat de Kusturica

Johnny Depp, invitat de onoare al Festivalului organizat de Kusturica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Johnny Depp, condus de Emir Kusturica, a fost primit de preşedintele sârb, Boris Tadic, înainte să sosească la domeniul regizorului din satul Drvengrad, situat în vestul Serbiei, aproape de graniţa cu Bosnia.

Festivalul începe miercuri şi se va încheia pe 19 ianuarie.

În deschiderea festivalului va fi dezvelit un bust al lui Johnny Depp, care va primi, astfel, "o recompensă pentru filmele sale viitoare", potrivit organizatorilor.

În timpul festivalului vor rula, în onoarea lui Depp, filmele "Edward Mâini de Foarfece", "Arizona Dream" şi "Donnie Brasco".

De asemenea, în festival va fi proiectat cel mai nou film al lui Fatih Akin, "Soul Kitchen", iar Jim Jarmusch va susţine un workshop.

Preşedinta juriului este regizoarea Marjane Satrapi, coautoarea filmului "Persepolis", alături de Vincent Paronnaud.

Anul acesta, 28 de filme din 18 ţări îşi vor disputa premiile Oul de Aur, Oul de Argint şi Oul de Bronz.

Emir Kusturica, recompensat cu două premii Palme d'Or la Cannes ("Tata în călătorie de serviciu", 1985, "Underground", 1995), locuieşte la Drvengrad din 2006.

Festivalul, organizat de Emir Kusturica pe domeniul său, nu are niciun sponsor, iar accesul publicului este gratuit.

Kusturica a declarat la prima ediţie a festivalului că acesta are ca scop să îi facă cunoscuţi pe tinerii regizori, viitori "granzi ai cinematografiei". "Festivalul demonstrează că utopia este încă posibilă în zilele noastre", a adăugat celebrul regizor sârb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici