Johnny Depp îşi vinde colecţia de artă: Divorţul de Amber îi ameninţă averea de 400 de miloane dolari

Johnny Depp a scos la licitaţie tablourile semnate de Jean-Michel Basquiat pe care le deţine, estimate la milioane de dolari, în miezul scandalului de violenţă domestică în care este implicat, după ce Amber Heard a decis să divorţeze, relatează contactmusic.com.

2047 afișări
Imaginea articolului Johnny Depp îşi vinde colecţia de artă: Divorţul de Amber îi ameninţă averea de 400 de miloane dolari

Johnny Depp îşi vinde colecţia de artă: Divorţul de Amber îi ameninţă averea de 400 de miloane dolari (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Johnny Depp a scos la mezat cele nouă tablouri de Jean-Michel Basquiat pe care le deţine. Actorul american, faimos pentru rolul Captain Sparrow în franciza "Piraţii din Caraibe" a colecţionat opere de Basquiat vreme de 25 de ani. Colecţia de artă a lui Johhny Depp se va vinde la casa de licitaţii Christie's din Londra, pe 29 şi 30 iunie.

"Nimic nu poate înlocui căldura şi sentimentul nemijlociriii pe care îl ţese, ca o aură, un tablou de Basquiat. E vorba de poezie. Pictorul pune întrebări esenţiale, grave şi livrează adevărul în formă poetică.", ar fi spus Johhny Depp, potrivit unui comunicat de presă răspândit în media de casa de licitaţii Christie's. "Muzica frumoasă, disonantă şi răscolitoare a picturilor lui, cacofonia tăcerii pictorului care atacă simţurile privitorului vor dăinui mai mult decât răsuflarea noastră.", a adăugat Johnny Depp.

Reprezentanţii casei Christie's au scos la iveală faptul că Johnny, care a împlinit pe 9 iunie 53 de ani, a negociat cu comisarii de licitaţii să-şi vândă colecţia de artă de la începutul acestui an.

Vestea despre vânzarea colecţiei de artă vine în mijlocul scandalului de violenţă domestică în care Amber Heard l-a implicat pe actorul american. Actriţa a depus actele de divorţ pe 23 mai, invocând "diferenţe ireconciliabile", după doar 15 luni de mariaj cu Johnny Depp.

Cuplul s-a căsătorit anul trecut, în luna februarie, iar actriţa americană a cerut suport conjugal, după decizia de a divorţa. Johnny a răspuns prin intermediul avocatei sale, Laura Wasser, şi i-a cerut judecătorului să respingă cererea lui Amber pentru suport conjugal. Cei doi n-au semnat un contract prenupţial, potrivit rapoartelor legale.

Divorţul a luat o turnură controversată atunci când Amber a obţinut un ordin de restricţie împotriva lui Johnny Depp, după ce l-a acuzat de abuz domestic.

În timp ce soţia Amber Heard a continuat să-l acuze de violenţă domestică, actorul a plecat în turneu şi chiar le-a vorbit fanilor săi pe YouTube despre performanţa sa din Europa, cu trupa Hollywood Vampires, potrivit usmagazine.com.

Fotografii cu Amber Heard cu chipul tumefiat au devenit virale, dar mai multe celebrităţi au sărit în apărarea lui Depp. Printre starurile care au mărturisit împotriva acţiunilor de defăimare ale lui Amber Heard împotriva lui Johnny Depp se numără fosta soţie a acestuia, Vanessa Paradis şi fiica lor, Lily-Rose, Depp, dar şi actorul Benicio del Toro.

Apropiaţii lui Johnny Depp socotesc aceste acţiuni ale lui Heard, care s-a căsătorit cu actorul în februarie 2015, maniere meschine de a pune mâna pe averea lui, estimată la 400 de milioane de $.

"Nu este vorba de bani. Tot ce încearcă Amber, este să iasă dintr-un mariaj, în care a suferit abuzuri ", susţine, în acelaşi timp, o sursă din cercul de prieteni al actriţei.

Între timp, starul producţiei “Piraţii din Caraibe” este "în aşteptare pentru ziua lui în instanţă," spune un apropiat al acestuia. Celebrul cuplu are stabilită o audiere, pe data de 17 iunie, în care să se hotărască dacă actorul va ieşi de sub ordinul de restricţie temporară.

Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai importanţi actori din generaţia sa, alături de George Clooney şi Brad Pitt. Artist versatil şi extrem de expresiv, Johnny Depp s-a simţit în largul lui atât în producţiile hollywoodiene - mai ales în franciza "Piraţii din Caraibe", "Chocolat", "Donnie Brasco" -, cât şi în producţii independente, precum "Jurnalul unui iubitor de rom", dar şi în colaborările sale cinematografice cu regizorul american Tim Burton - "Edward Mâini-de-foarfece", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Mireasa moartă/ Corpse Bride", "Alice în Ţara Minunilor" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

Deşi a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, Depp nu a reuşit până în prezent să obţină nicio distincţie din partea Academiei Americane de Film. Totuşi, a fost premiat cu un Glob de Aur pentru rolul unui frizer sadic din "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street", în 2008.

Amber Laura Heard este o actriţă americană născută în 1986, în Austin, Texas. Heard a jucat în filmul nominalizat la Oscar, "North Country" (2005), în care a interpretat o serie de flashback-uri despre personajul jucat de Charlize Theron. Aceasta a mai apărut în "Syrup" (2013), "Drive Angry" (2011) 3D, "The Joneses" (2009), "Never Back Down" (2008), "Alpha Dog" (2006) şi "Friday Night Lights" (2004). Pe micul ecran, Heard a debutat în drama "Hidden Palms" (2007), şi a avut roluri episodice în serialul "Californication" (2007) şi "Criminal Minds" (2005).

Heard trăieşte în Los Angeles, fiind implicată activ în acţiunile organizaţiei Amnesty International. În 2015, s-a căsătorit cu actorul Johnny Depp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici