Johnny Hallyday a fost externat şi va petrece Crăciunul în familie

Cântăreţul francez Johnny Hallyday a părăsit spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, unde a fost internat timp de 16 zile, şi va petrece Crăciunul în familie, alături de soţia sa, Laeticia, şi de cele două fiice, Jade şi Joy, a anunţat, miercuri, serviciul de presă al artistului.

19 afișări
Imaginea articolului Johnny Hallyday a fost externat şi va petrece Crăciunul în familie

Johnny Hallyday a fost externat şi va petrece Crăciunul în familie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rockerul francez, în vârstă de 66 de ani, a fost internat de urgenţă la Cedars-Sinai din Los Angeles, pe 7 decembrie, din cauza unei infecţii apărute după operaţia de hernie de disc efectuată la Paris, pe 26 noiembrie.

"Medicii au considerat că starea actuală de sănătate a lui Johnny Hallyday s-a ameliorat şi că aceasta permite transportarea pacientului la domiciliu, alături de familie, continuând însă tratamentele medicale care îi sunt indispensabile şi beneficiind de o asistenţă medicală adaptată", se afirmă în acelaşi comunicat de presă.

"Johnny (Hallyday - n.r.) doreşte un Crăciun Fericit tuturor fanilor săi şi îi mulţumeşte publicului pentru toate mărturiile de afecţiune pe care le-a primit în această perioadă", se afirmă în încheierea comunicatului.

Pentru cântăreţul francez, această externare reprezintă sfârşitul unui coşmar: operat pe 26 noiembrie la Paris, de către "chirurgul starurilor", Stéphane Delajoux, cântăreţul a rămas internat în clinica pariziană doar două zile şi a luat avionul spre Los Angeles, la doar patru zile de la acea intervenţie chirurgicală.

La sosirea pe aeroportul din Los Angeles, fotografii l-au surprins pe Johnny Hallyday deplasându-se cu ajutorul unui scaun cu rotile. Internat de urgenţă, "idolul tinerilor", cum era denumit rockerul francez la începutul anilor '70-'80, a fost plasat de două ori în comă artificială de către medicii americani şi a trebuit operat din nou.

Starea lui de sănătate din acel moment era destul de gravă, iar familia rockerului a venit de urgenţă de la Paris, pentru a fi alături de el. David, fiul său, şi el cântăreţ, fosta soţie Nathalie Baye şi fiica lor Laura Smet, ambele actriţe, au zburat la Los Angeles, atunci când muzicianul se afla plasat în comă artificială, o intervenţie care a avut scopul de a-i micşora suferinţa şi de a uşura tratamentul.

Johnny Hallyday a deschis o acţiune în justiţie împotriva chirurgului care l-a operat, puternic contestat de producătorul muzical al starului francez, Jean-Claude Camus, care a vorbit despre un "masacru". La rândul său, chirurgul Stéphane Delajoux a anunţat că va depune plângere în justiţie pentru defăimare.

"Am fost la un pas de moarte. Din acest motiv vreau să cunosc adevărul", a scris Johnny Hallyday de pe patul său de spital, într-o scrisoare adresată unui judecător parizian, care a analizat, luni, cererea cântăreţului de iniţiere a unei expertize medicale.

Tribunalul din Paris urmează să desemneze lunea viitoare un comitet de medici care să efectueze această expertiză medicală şi să determine eventualii responsabili pentru starea de sănătate a cântăreţului.

Sume considerabile sunt puse în joc: pe cântăreţul francez îl aşteaptă o convalescenţă foarte lungă după ultima spitalizare, iar etapa finală a turneului său "Tour 66", considerat turneul de adio al cântăreţului, a fost anulată în urmă cu o săptămână. Potrivit producătorului muzical al starului, acest turneu a fost asigurat, în această vară, pentru suma de 30 de milioane de euro.

Turneul ar fi trebuit să se reia pe 8 ianuarie, printr-un concert la Amiens, şi să se încheie pe 13 februarie, la Paris-Bercy. În această ultimă etapă a turneului erau programate 24 de concerte, iar cele 160.000 de bilete deja vândute în avans, vor fi rambursate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici