Judecătorii europeni: Cărămida Lego nu poate fi brevetată

Cărămida Lego, una din cele mai cunoscute jucării din lume, nu poate deveni marcă înregistrată pentru că design-ul este o formă tehnică ce nu poate fi brevetată, au decis judecătorii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg, relatează The Independent.

267 afișări
Imaginea articolului Judecătorii europeni: Cărămida Lego nu poate fi brevetată

Judecătorii europeni: Cărămida Lego nu poate fi brevetată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lego, producătorul danez a jucăriilor din plastic, a pus bazele succesului industriei de jucării, notează The Independent.

Forma cărămizii a fost brevetată ca marcă înregistrată europeană în 1999, însă rivalii canadieni Mega Brands au făcut apel la Biroul European de Brevete, pentru a anula decizia.

Experţii au spus, atunci, că o cărămidă reprezintă o formă tehnică ce nu poate fi brevetată.

Avocaţii companiei au argumentat însă că piesa Lego are caracteristici distinctive, dar judecătorii CJUE au decis că păstrarea mărcii înregistrate creează un monopol pe ceea ce reprezintă o formă funcţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici