Jules Verne va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională

Jules Verne, scriitorul secolului al 19-lea care şi-a imaginat că omul va ajunge în spaţiu, va ajunge el însuşi acolo prin intermediul câtorva scrieri ale sale care vor fi duse pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de un vehicul al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), transmite AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Jules Verne va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională

Jules Verne va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională

Naveta automată ATV Jules Verne, care va fi lansată în ianuarie de la baza din Kourou (Guyana) pentru a duce provizii pe Staţia Spaţială Internaţională, va avea la bord manuscrise ale celebrului autor.

Protejate în ţiplă, un text despre "distanţele în astronomie", o reproducere a romanului "O călătorie spre centrul Pământului" datând din 1881, o ediţie ilustrată care conţine romanele "De la Pământ la Lună" şi  "În jurul Lunii" şi o hartă a cerului desenată de celebrul autor de literatură SF vor fi transportate de navetă, care aparţine grupului franco-italian Thalès Alenia Space, alături de ventilatoare şi piese de schimb destinate ISS.

"De la Pământ la Lună (384.300 km) - mers cu piciorul = 8 ani şi 282 de zile", a scris Jules Verne în nota de lucru în care se mai poate citi că un tren expres care circulă cu 60 de kilometri pe oră ar avea nevoie de 9 luni să parcurgă aceeaşi distanţă.

ATV Jules Verne va avea nevoie de două săptămâni pentru a ajunge pe ISS, aflată pe orbita Pământului, la o distanţă de 400 de kilometri de planetă.

După ce va fi descărcat, vasul spaţial va fi lăsat să se dezintegreze deasupra oceanului Pacific.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici