Julianne Moore, despre declaraţia homofobă a lui Silvio Berlusconi: Regretabilă, arhaică şi idioată

Actriţa americană Julianne Moore, prezentă la Festivalul de Film de la Roma, unde a primit un premiu pentru întreaga carieră, a criticat, marţi, recenta declaraţie homofobă a premierului italian Silvio Berlusconi, pe care o consideră "regretabilă, arhaică şi idioată", informează variety.com.

57 afișări
Imaginea articolului Julianne Moore, despre declaraţia homofobă a lui Silvio Berlusconi: Regretabilă, arhaică şi idioată

Julianne Moore, despre declaraţia homofobă a lui Silvio Berlusconi: Regretabilă, arhaică şi idioată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul conferinţei de presă ce a fost organizată la Roma după proiecţia filmului "The Kids Are Allright", regizat de Lisa Cholodenko, în care actriţa americană interpretează rolul unei mame lesbiene, Julianne Moore a fost rugată de jurnaliştii prezenţi la eveniment să comenteze declaraţia premierului Silvio Berlusconi. Acesta a spus, marţi, că refuză să demisioneze în urma unui scandal cu tentă sexuală în care este implicat, alături de o tânără în vârstă de 17 ani, susţinând că "e mai bine să îţi placă fetele frumoase decât să fii gay".

"Consider că este o declaraţie regretabilă, arhaică şi idioată. Să sugerezi sau să afirmi că nu e în regulă să fii homosexual... e jenant. Mai ales când anumite persoane continuă să spună astfel de neadevăruri", a declarat actriţa americană, stârnind ovaţiile persoanelor prezente la conferinţa de presă.

Festivalul de Film de la Roma se află în plină desfăşurare şi se apropie de apogeu, după un debut dificil, marcat de protestul profesioniştilor italieni din industria cinematografică. Un număr mare de staruri au păşit pe covorul roşu de la Roma, printre aceştia numărându-se rockerul Bruce Springsteen, care a ţinut să asiste la premiera documentarului "The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town", Aaron Eckhart care a fost prezent la proiecţia filmului "Rabbit Hole" şi Jesse Eisenberg, prezent la Roma pentru a promova "The Social Network".

Festivalul de Film de la Roma se va încheia vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici