Justin Bieber a câştigat un proces în care era acuzat de plagiat

Justin Bieber a câştigat procesul în care era acuzat, împreună cu starul american Usher, de plagiat, doi compozitori susţinând că piesa "Somebody To Love" a cântăreţului canadian seamănă cu unul dintre cântecele lor.

451 afișări
Imaginea articolului Justin Bieber a câştigat un proces în care era acuzat de plagiat

Justin Bieber (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compozitorii Devin "De Rico" Copeland şi Mario Overton i-au acuzat pe Justin Bieber şi pe Usher de încălcarea drepturilor de autor şi au intentat un proces împotriva acestora la un tribunal din Virginia, în 2013. Cei doi susţineau că single-ul "Somebody To Love" (2010), interpretat de Justin Bieber, precum şi remixul acestei piese, cântată împreună cu Usher, erau foarte asemănătoare cu o melodie de pe albumul lui Copeland "My Story Ii" (2008). Cei doi compozitori cereau daune în valoare de 10 milioane de dolari, informează contactmusic.com.

Cu toate acestea, judecătorul Arenda Allen a respins, vineri, acuzaţiile celor doi, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter.

"Cântecele nu pot fi în mod rezonabil considerate ca fiind asemănătoare. Deşi melodiile acuzaţilor au anumite elemente în comun cu melodia reclamanţilor, starea de spirit, sunetul şi subiectul diferă în mod semnificativ", a spus Allen.

În ultima vreme, cântăreţul canadian Justin Bieber a apărut destul de des în presă din cauza problemelor cu legea. Justin Bieber a fost arestat, în luna decembrie, în Miami Beach, pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru participarea la o întrecere între maşini, fiind însă eliberat a doua zi pe cauţiune. La momentul respectiv, Bieber a spus poliţiştilor că, înainte de a se urca la volanul automobilului, marca Lamborghini, a consumat alcool, marijuana şi medicamente ce ar putea fi eliberate doar pe bază de reţetă.

De asemenea, poliţia canadiană l-a pus sub învinuire pe Justin Bieber pentru agresarea, pe 30 decembrie, la Toronto, a unui şofer de limuzină. Totodată, cântăreţul canadian a fost acuzat în mod oficial de vandalism, după ce a vopsit cu un spray o clădire din Brazilia.

Justin Bieber a copilărit în oraşul Stratford din provincia canadiană Ontario, dar în prezent locuieşte în Statele Unite ale Americii. Artistul canadian a câştigat patru American Music Awards în 2010. Albumul său de debut, intitulat "My World 2.0", s-a vândut în aproape două milioane de exemplare numai în Statele Unite ale Americii. Bieber s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai influente persoane realizat de revista Forbes în anul 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici