Kârgâztan: Vânătoare pentru găsirea casei lui Moş Crăciun

Guvernul din Kârgâztan a ordonat începerea unei anchete pentru a demonstra că Moş Crăciun locuieşte în această mică republică din Asia Centrală, în urma unui raport apărut săptămâna trecută în Suedia, şi pentru a rezolva una dintre marile enigme ale lumii.

17 afișări
Imaginea articolului Kârgâztan: Vânătoare pentru găsirea casei lui Moş Crăciun

Kârgâztan: Vânătoare pentru găsirea casei lui Moş Crăciun

"Autoritatea naţională pentru turism a fost întotdeauna convinsă că Moş Crăciun locuieşte alături de noi şi, în sfârşit, cercetătorii suedezi au demonstrat această stare de fapt", a declarat anchetatorul-şef din partea Autorităţii naţionale pentru turism, Akbar Djigitov.

"Ne aşteaptă multă muncă, pentru că statul Kârgâztan vrea să fie recunoscut drept adevărata casă a lui Moş Crăciun", a adăugat acesta, insistând asupra importanţei acţiunii.

Kârgâzii pot trimite, până la data de 20 decembrie, orice document care poate dezvălui domiciliul lui Moş Crăciun, o vânătoare care se anunţă a fi dificilă în această ţară cu un relief predominant muntos, unde accesul la majoritatea satelor este foarte îngreunat pe timpul iernii.

"Multă vreme s-a considerat că Moş Crăciun locuieşte la Polul Nord, dar noi ştim acum că, pentru a-şi îndeplini misiunea şi a ura «Sărbători fericite» lumii întregi, acesta trebuie să-şi înceapă călătoria din Kârgâztan", a amintit directorul Autorităţii naţionale pentru turism, Turusbek Mamashov.

Potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută de compania de consultanţă în inginerie Sweco din Suedia, Moş Crăciun trebuie să se deplaseze cu renii săi la viteza de 5.800 de kilometri pe secundă pentru a putea aduce cadouri copiilor din lumea întreagă.

O primă, în cadouri, va constitui recompensa celui care va descoperi casa lui Moş Crăciun, mai cunoscut în Kârgâztan sub numele de "Moş Gerilă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici