Kate, ducesa de Cambridge, a susţinut primul ei discurs public, într-un centru medical pentru copii

Ducesa de Cambridge a susţinut primul ei discurs public, luni, într-un centru de tratamente paliative pentru copii, pe care îl patronează, la peste o lună după ce s-a achitat de primul ei angajament oficial regal la care a participat fără a fi însoţită de soţul ei, prinţul William.

642 afișări
Imaginea articolului Kate, ducesa de Cambridge, a susţinut primul ei discurs public, într-un centru medical pentru copii

Kate Middleton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtând o rochie albastră strânsă pe talie cu o curea lată, ducesa de Cambridge, zâmbitoare, a vorbit timp de câteva minute în faţa copiilor şi angajaţilor de la centrul medical Treehouse din oraşul britanic Ipswich.

Cu o voce uşor temătoare, Catherine a ţinut să aducă un omagiu muncii depuse de angajaţii acestei clinici medicale.

"Singurul lucru pe care îl regret este faptul că William nu a putut să fie astăzi aici. I-ar fi plăcut foarte mult", a declarat Kate, referindu-se la soţul ei, a cărui misiune militară de o lună şi jumătate în insulele Falkland, la care prinţul britanic participă în calitate de pilot de elicopter, se apropie de sfârşit.

Ducesa s-a declarat "extrem de mândră" de faptul că este patroana acestei clinici, despre care spune că este "departe de a fi un spaţiu clinic şi trist pentru copiii bolnavi", fiind mai degrabă pentru aceştia o adevărată "casă".

După acest discurs, întâmpinat cu aplauze entuziaste, Kate, în vârstă de 30 de ani, a asistat la o recepţie, în timpul căreia i-a mărturisit unuia dintre invitaţi că discursurile i se par "stresante".

După plecarea în insulele Falkland a prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, Kate s-a achitat de mai multe angajamente oficiale.

Pe 8 februarie, cu ocazia primului ei angajament public la care a mers neînsoţită de soţul ei, ducesa de Cambridge a participat la vernisajul unei expoziţii dedicate pictorului Lucian Freud la Londra.

Duminică, ea a vizitat primul batalion din garda irlandeză, cu ocazia sărbătorii Saint Patrick's Day.

Kate Middleton s-a căsătorit în aprilie 2011 cu prinţul William, în cadrul unei ceremonii fastuoase la Londra, care a "reparat" blazonul monarhiei britanice, serios afectat după "anii negri" ce au urmat divorţului dintre Charles şi Diana.

Kate a făcut deja mai multe deplasări oficiale cu soţul ei şi a participat pentru prima dată la tradiţionalele petreceri de Crăciun, alături de regina Elizabeth a II-a, iar popularitatea de care se bucură a contribuit la o creştere a popularităţii familiei regale britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici