Kim Basinger i-a cerut lui Vladimir Putin să elibereze 18 balene captive

Actriţa americană Kim Basinger i-a trimis preşedintelui rus Vladimir Putin o scrisoare în care l-a rugat să elibereze 18 balene ţinute în captivitate.

141 afișări
Imaginea articolului Kim Basinger i-a cerut lui Vladimir Putin să elibereze 18 balene captive

Kim Basinger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul lunii august, actriţa americană a fost foarte bucuroasă când, în urma unei campanii pe care ea a susţinut-o şi promovat-o, autorităţile americane au decis să interzică importul de balene beluga pentru un acvariu din statul Georgia, informează contactmusic.com.

Continuând această campanie ecologistă, Kim Basinger l-a rugat pe liderul de la Kremlin să elibereze cele 18 mamifere marine care urmau să fie exportate în Statele Unite şi care sunt în prezent ţinute în captivitate.

"Am fost încântată când am aflat că cele 18 balene beluga care urmau să fie exportate de la Staţia de cercetări ştiinţifice asupra mamiferelor marine din Utrish către un acvariu din Statele Unite vor rămâne în Rusia şi nu vor ajunge în statul meu natal Georgia", a declarat actriţa americană într-o scrisoare expediată prin intermediul organizaţei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

"Balenele ar fi avut o viaţă deprimantă dacă ar fi fost expediate în Georgia pentru a fi expuse în faţa publicului. În calitate de susţinătoare convinsă a vieţuitoarelor marine, vă laud pentru eforturile pe care le depuneţi pentru conservarea acestor specii minunate. Acum, când aceste balene nu vor fi transferate în Statele Unite, vă rog să faceţi încă un efort şi să vă asiguraţi că ele se vor întoarce în ocean, care este casa lor", a adăugat actriţa americană.

Kim Basinger a fost una dintre fetele Bond, în "Niciodată să nu spui niciodată" (1983), unde l-a avut ca partener pe Sean Connery. Cele mai importante roluri din cariera artistei au fost cele din "9 săptămâni şi jumătate", "Batman" şi "L.A. Confidential" - pentru care a primit premiile Oscar şi Globul de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici