„Din bube, mucegaiuri şi noroi/ Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.” O artistă din Rusia face artă cu mucegai

  • Crearea unei opere de artă cu mucegai durează între 4 zile şi o lună.
  • Colectarea de microorganisme se poate face chiar de pe corpul uman.
  • Crearea operei se face în vase Petri.
484 afișări
Imaginea articolului „Din bube, mucegaiuri şi noroi/ Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.” O artistă din Rusia face artă cu mucegai

Sursa foto: Twitter

Frumuseţea este în ochii privitorului. Pentru Darya Fedorova, o studentă de artă din Moscova, mucegaiul nu este doar frumos, ci de-a dreptul fascinant. Darya Fedorova spune că este mai mult decât un hobby neobişnuit, este o filozofie.
 
Aşa a ajuns să reinterpreteze arta. Dezvoltă microorganisme în vase Petri şi apoi face fotografii cu peisajele create de mucegai.
 
„Mă îndepărtez de înţelegerea obişnuită a domeniului nutritiv aici, ca o componentă microbiologică, şi studiez mucegaiul din punct de vedere al artei, în colaborare cu microorganismele”, a spus Darya Fedorova, artistă.
 
Darya adaugă în propriii ei pigmenţi sclipici şi pulbere pentru a crea efectele dorite, împreună cu bacterii adăugate din diferite surse. Unele opere de artă cresc timp de 3-4 săptămâni, altele timp de 4-5 zile.
 
„Încep să merg cu ele (microorganismele), să rătăcesc, să dansez, să ating tot ce este în jur, să ating aceste recipiente. Poţi colecta microorganismele chiar de pe corpul tău sau pur şi simplu să le laşi să se dezvolte pe balcon şi mai pot interacţiona cu telefonul sau cu periuţele de dinţi. Este ca şi cum ar portretiza spaţiul din jurul lor prin creştere microbiologică”, a declarat aceasta, potrivit AP.
 
Artista îşi vinde operele de artă din mucegai în întreaga lume, atât în ​​format electronic, cât şi în format tipărit, precum şi tricouri, hanorace cu modele de matriţă. Lucrările ei sunt expuse în mod regulat în diferite spaţii publice şi ​​galerii de artă. Una dintre piesele sale de artă este expusă la barul “Raduga” din Moscova.
 
„Arta lui Darya este foarte interesantă, este neobişnuită”, a spus Elena Ivanova, curator de artă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici