Laboratorul de Cercetare Navală al armatei americane transmite energie electrică fără fir cu ajutorul microundelor

  • Oamenii de ştiinţă de la NRL (Laboratorul de Cercetare Navală), un centru de cercetare al Corpului de Marină al Statelor Unite şi al Marinei Statelor Unite, au transmis fără fir 1,6 kilowaţi de energie electrică pe o distanţă de un kilometru.
  • Pentru a face acest lucru, ei au convertit electricitatea în microunde, care au fost apoi trimise către un receptor într-un fascicul dirijat.
  • Pentru a focaliza cu precizie fasciculul de microunde, cercetătorii au folosit o farfurie ca antenă de transmisie.
34219 afișări
Imaginea articolului Laboratorul de Cercetare Navală al armatei americane transmite energie electrică fără fir cu ajutorul microundelor

Sursa foto: nrl.navy.mil

Fasciculul de microunde este recepţionat cu ajutorul unei antene de rectificare (rectenna), care constă dintr-un număr mare de antene mici de microunde. Acestea funcţionează în banda X, intervalul de frecvenţă cuprins între 7 şi 11,2 GHz. O diodă transformă apoi undele electromagnetice primite înapoi în energie electrică de curent continuu. În sistemul demonstrativ, NRL a folosit banda de 10 GHZ, deoarece tehnologia este considerată matură şi disponibilă la un cost redus.
 
Potrivit NRL, aceasta este "cea mai importantă demonstraţie de teleportare de energie din ultimii aproape 50 de ani".
 
Proiectul a fost finanţat de către Fondul de îmbunătăţire a capacităţii energetice operaţionale al Biroului subsecretarului Apărării pentru Cercetare şi Inginerie şi se numeşte "Safe and Continuous Power beaming - Microwave (SCOPE-M)", potrivit Science News.
 
Brian Tierney, Ph.D., inginer electronist la SCOPE-M, a declarat: „Deşi SCOPE-M a fost o legătură terestră de teleportare a energiei electrice, a fost o bună dovadă de concept pentru o legătură spaţială de teleportare a energiei electrice. Principalul beneficiu al teleportării energiei electrice din spaţiu către Pământ pentru Departamentul Apărării este reducerea dependenţei de alimentarea cu combustibil a trupelor, care poate fi vulnerabilă la atacuri”.
 
În viitor, Departamentul american al Apărării ar dori să utilizeze această tehnologie pentru transmiterea de energie fără fir din spaţiu. Potrivit planurilor armatei americane, trupele desfăşurate în străinătate urmează să fie alimentate cu energie prin intermediul fasciculului de energie. Acestea ar fi astfel independente de livrările de combustibil. China lucrează, de asemenea, la un concept similar, dar acesta este destinat utilizării civile.
 
Christopher Rodenbeck, Ph.D., şeful Grupului de Concepte Avansate din cadrul NRL, a declarat că power beaming-ul este tehnologia ecologică supremă. Spre deosebire de alte surse de energie curată, energia teleportată din spaţiu pe Pământ poate furniza energie în mod continuu, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici