Lady Gaga, declarată cetăţean de onoare al oraşului Sydney, pentru angajamentul ei faţă de cauza gay

Cântăreaţa americană Lady Gaga a fost devenit, marţi, cetăţean de onoare al oraşului australian Sydney, acest titlu fiindu-i acordat pentru "sprijinul necondiţionat" pe care artista îl acordă luptei pentru respectarea drepturilor homosexualilor.

202 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga, declarată cetăţean de onoare al oraşului Sydney, pentru angajamentul ei faţă de cauza gay

Lady Gaga, declarată cetăţean de onoare al oraşului Sydney, pentru angajamentul ei faţă de cauza gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Excentrica artistă americană a primit această distincţie cu ocazia vizitei sale la Sydney, în cursul căreia ea va susţine un concert, miercuri seară, rezervat unui număr de 1.000 de spectatori privilegiaţi, la primăria din oraş.

"Lady Gaga a reprezentat un sprijin puternic pentru comunitatea gay din Sydney, iar noi încercăm să recompensăm persoanele care aderă la spiritul şi la idealurile oraşului nostru prin titlul «Cetăţean de onorare»", a declarat primarul Clover Moore, care a adăugat că oraşul australian a dorit să aducă astfel un omagiu artistei care "s-a folosit de notorietatea ei pentru a atrage atenţia asupra prejudecăţilor ale căror victime sunt homosexualii şi lesbienele".

Sydney organizează în fiecare an celebra gay pride de Mardi Gras şi se află în rândul celor mai avangardiste oraşe în ceea ce priveşte apărarea drepturilor homosexualilor.

Clover Moore a subliat faptul că, în virtutea unei legi naţionale, cuplurile homosexuale din oraş încă nu pot să se căsătorească.

"Legea trebuie să se schimbe. Fiecare australian care vrea să îşi declare angajamentul faţă de persoana pe care o iubeşte trebuie să aibă posibilitatea de a face acest lucru", a adăugat Moore.

Luni seară, invitată la o emisiune de televiziune, Lady Gaga, al cărei nume adevărat este Stefani Germanotta, i-a adresat un mesaj premierului laburist Julia Gillard, cerându-i să legalizeze căsătoriile gay.

"Vă cer tuturor să vă mobilizaţi, pentru ca premierul să poată să vă audă strigând că doriţi ca toţi să fie egali", a declarat cântăreaţa.

Tot luni seară, Lady Gaga a apărut pe neaşteptate într-o discotecă din Sydney. Câteva mii de fani s-au grăbit să vină să o vadă, dar cei mai mulţi dintre ei nu au mai putut să intre în acea clădire.

Lady Gaga are 25 de ani şi este câştigătoare a cinci premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial. Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum "Bad Romance" şi "Poker Face" şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeauna costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009. Recent, Lady Gaga a devenit oficial primul artist din lume ale cărui videoclipuri au depăşit un miliard de vizualizări pe site-ul YouTube, iar revista Billboard a desemnat-o "artista anului" pe 2010. Totodată, albumul "The Fame Monster" al cântăreţei Lady Gaga este cel mai bine vândut material discografic al anului 2010, cu 5,8 milioane de copii cumpărate la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici