Lemurienii, cheia pentru somn în Spaţiu. Ce tehnică vor să studieze cercetătorii

  • Cercetătorii încearcă să descopere efectele unui somn prin criogenare
  • Criogenarea ar putea fi folosită pentru călătoria către Marte
  • Cercetătorii vor să testeze tehnica pe lemurieni
886 afișări
Imaginea articolului Lemurienii, cheia pentru somn în Spaţiu. Ce tehnică vor să studieze cercetătorii

Lemurienii, cheia pentru somn în Spaţiu. Ce tehnică vor să studieze cercetătorii

În multe filme SF oameni sunt adormiţi prin criogenare în timpul unei călătorii în Spaţiu. În realitate însă, lucrurile sunt mai complicate. Nu poţi să te urci într-o cabină, să fii congelat şi să te trezeşti peste câţiva ani ca actorul Chris Pratt în filmul Passangers. Asta pentru că efectele asupra sistemului imunitar, asupra muşchilor sau a vederii sunt necunoscute. Însă cercetătorii continuă să studieze metode prin care acest lucru va fi posibil. Urşii sunt una dintre inspiraţii.

  • „Este chiar o stare fiziologică incredibilă în care urşii pot să supravieţuiască luni de zile fără să mănânce sau să bea apă. (Prin criogenare n.red.) Practic, ai fi adormit. Activitatea creierului ar fi ca în timpul somnului, tensiunea arterială ar fi mai scăzută. Iar energia consumată, la fel ca atunci când dormi, ar fi mult redusă”, explică Heiko Jansen, fiziolog Universitatea din Washington.
 
Iar aici intervin lemurienii. Cercetătorii au testat pentru a vedea care procese biologice sunt oprite în cazul criogenării şi care continuă să funcţioneze. Cum sunt protejate celulele de factorii de stres, cum îşi păstrează nivelul global şi cum conservă energie pentru a supravieţui hibernării. Răspunsurile la aceste întrebări pot fi cheia somnului criogenic la om în timpul călătoriilor în Spaţiu.
  •  Lemurienii sunt mult mai asemănători cu oamenii decât şoarecii. Avantajul este că dacă la oameni ar dura zeci de ani să aflăm dacă ar funcţiona un medicament, lemurienii îmbătrânesc mult mai rapid ca noi şi atunci poţi afla în câţiva ani aceleaşi informaţii”, adaugă Anne Yoder, directorul centrului din cadrul Universităţii Duke. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici