Lenny Kravitz locuieşte într-o rulotă

Lenny Kravitz locuieşte, de aproximativ doi ani, într-o rulotă, pe o plajă din insula Eleuthera din Bahamas, unde, de altfel, s-a simţit inspirat să compună cel mai recent album al său, "Black And White America".

1701 afișări
Imaginea articolului Lenny Kravitz locuieşte într-o rulotă

Lenny Kravitz locuieşte într-o rulotă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul în vârstă de 47 de ani se simte "acasă" pe această insulă, care este locul de naştere al mamei sale, şi aici şi-a găsit inspiraţia să compună cel mai recent album al său, "Black And White America", informează contactmusic.com..

Lenny, care recent şi-a vândut locuinţa din New York, dar care are o altă casă la Paris, a declarat: "Aici este locul unde mă simt cel mai acasă. Am tot venit şi plecat de aici de la vârsta de cinci ani şi am locuit aici în ultimii doi ani".

"Locuiesc într-o rulotă, pe plajă, fără lux, am un câine, un hamac şi un jeep pe care l-am cumpărat când mi-am lansat primul album. Mă trezesc noaptea auzind muzică, o aud în josul drumului printre copaci, deci îmi stimulează creativitatea", a mai spus acesta.

Lenny, al cărui tată este evreu, spune că în copilărie nu s-a simţit ciudat că aparţine mai multor rase, dar că a fost şocat de atitudinea oamenilor atunci când şi-a lansat cariera muzicală. "Mi s-a spus că nu sunt destul de negru sau destul de alb şi nu mă integram într-o categorie. Mi s-a părut interesant acest lucru (…) dar nu aparţin unei singure categorii şi puţini dintre noi sunt aşa", a mai spus Kravitz.

Lenny Kravitz îşi lansează noul album, intitulat "Black and White America", pe 30 august, în SUA, având programat un turneu de promovare în Europa, începând din octombrie. Potrivit site-ului artistului, turneul de promovare debutează pe 30 septembrie, la Rio de Janeiro, urmând ca, din 30 octombrie, Kravitz să concerteze pe scenele din oraşe mari din vestul Europei, precum Londra, Rotterdam, Berlin, Milano şi Paris, dar şi la Varşovia, Praga, Riga şi Zagreb.

După trei ani de pauză, cântăreţul revine astfel cu un album înregistrat în Bahamas şi Paris, cu influenţe rock şi funk. Cele 16 melodii sunt produse, scrise şi aranjate de el, iar vocea şi chitara sunt mai distincte ca niciodată. Piesa "Stand" a fost lansată pe data de 6 iunie.

Albumul intră pe piaţa muzicală după opt producţii anterioare ale lui Kravitz şi peste 35 de milioane de unităţi vândute.

Lenny Kravitz este unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock ai tuturor timpurilor. Muzica lui este influenţată în mare măsura de curentele soul, rock şi funk din anii '60 - '70. Din 1999 până în 2002 a câştigat patru premii Grammy consecutive, stabilind un record al categoriei "Best Male Rock Vocal Performance". Hituri precum "Are You Gonna Go My Way", "If You Can't Say No", "I Belong to You", "Fly Away" şi "American Woman" i-au adus atât aprecierea publicului, cât şi alte premii, printre care BRIT, MTV, American Music, Billboard.

Lenny Kravitz a concertat şi la Bucureşti, în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici