Lenny Kravitz sprijină campania UNICEF pentru salubrizarea surselor de apă

Cântăreţul american Lenny Kravitz a decis să sprijine campania UNICEF pentru salubrizarea surselor de apă, implementată cu scopul de a ameliora condiţiile de viaţă pentru milioane de copii şi familiile lor, prin asigurarea accesului la apa potabilă.

125 afișări
Imaginea articolului Lenny Kravitz sprijină campania UNICEF pentru salubrizarea surselor de apă

Lenny Kravitz (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Niciun copil nu ar trebui să moară din cauza diareei, provocată de faptul că a băut apă murdară. Mii de copii mai mici de cinci ani continuă să moară în fiecare zi din cauza absenţei apei curate şi a echipamentelor sanitare minimale", a declarat muzicianul american, citat într-un comunicat emis de UNICEF.

Potrivit UNICEF, pe plan mondial, în zilele noastre există "780 de milioane de persoane, mai ales în Asia şi în Africa subsahariană, care nu au acces la apă".

În plus, peste 2,5 miliarde de persoane pe plan mondial, reprezentând aproape jumătate din populaţia ţărilor aflate în curs de dezvoltare, nu dispun de instalaţii sanitare corecte.

Lenny Kravitz va participa la o serie de evenimente publice organizate de UNICEF şi va expedia mesaje pe Twitter şi pe Facebook prin care va cere ca toţi copiii din lume să aibă acces la apă curată şi la instalaţii sanitare adecvate.

Începând din 1990, UNICEF, guvernele şi diverse organizaţii partenere au ajutat peste 2 miliarde de persoane din lumea întreagă să beneficieze de acces la sursele de apă potabilă şi 1,8 miliarde de persoane să profite de instalaţii sanitare mai bune.

În mod concret, este vorba de săparea de puţuri de apă, instalarea unor pompe de apă, finanţarea construcţiilor de latrine şi implementare unor programe de învăţare a regulilor de igienă de bază, care ar putea salva vieţile multor copii preşcolari.

Lenny Kravitz este unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock ai tuturor timpurilor.

Muzica lui este influenţată în mare măsura de curentele soul, rock şi funk din anii '60 - '70. Din 1999 până în 2002 a câştigat patru premii Grammy consecutive, stabilind un record al categoriei "Best Male Rock Vocal Performance".

Hituri precum "Are You Gonna Go My Way", "If You Can't Say No", "I Belong to You", "Fly Away" şi "American Woman" i-au adus atât aprecierea publicului, cât şi alte premii, printre care BRIT, MTV, American Music, Billboard.Albumele artistului american s-au vândut în peste 35 de milioane de copii pe plan internaţional.

Lenny Kravitz a concertat şi la Bucureşti, în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici