Leonard Cohen, numit Mare Ofiţer al Ordinului naţional al provinciei Québec

Cântăreţul şi scriitorul Leonard Cohen a fost ridicat la rangul de Mare Ofiţer al Ordinului naţional al provinciei Québec, a anunţat, marţi, consiliul de miniştri al regiunii francofone.

16 afișări
Imaginea articolului Leonard Cohen, numit Mare Ofiţer al Ordinului naţional al provinciei Québec

Leonard Cohen, numit Mare Ofiţer al Ordinului naţional al provinciei Québec (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cântăreţul cu voce gravă a primit astfel cea mai prestigioasă decoraţie din partea regiunii sale de origine, Québec.

Ca şi celelalte 48 de personalităţi onorate anul acesta, Cohen va fi decorat oficial de premierul provinciei Québec, Jean Charest, pe 18 iunie.

Leonard Cohen va începe vineri, la Toronto, primul său turneu mondial din ultimii 15 ani. Artistul va mai susţine concerte şi la festivaluri precum Sziget (Ungaria), Glastonbury (Marea Britanie), Benicassim (Spania) şi Montreux Jazz Festival (Elveţia).

În martie, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

Cohen, care în septembrie va împlini 74 de ani, a publicat cărţi de poezie şi ficţiune înainte de a se orienta către muzică. Albumul său de debut din 1967, "Songs of Leonard Cohen", a inclus şi piesa care mai apoi a devenit unul dintre cântecele sale cele mai cunoscute - "Suzanne".

Născut în Montreal, Cohen şi-a început cariera muzicală în New York, la sfârşitul anilor '60. El a suferit de depresie şi în anii '90 s-a retras la o mânăstire din California pentru a studia filosofia Zen. În prezent, el îşi împarte timpul între Montreal şi Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici