Leonardo DiCaprio a donat 3 milioane de dolari unei organizaţii de conservare a oceanelor

Actorul Leonardo DiCaprio a donat suma de 3 milioane de dolari organizaţiei de conservare a oceanelor Oceana, cu scopul promovării unei campanii de interzicere a utilizării plaselor de pescuit în largul coastei californiene.

118 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio a donat 3 milioane de dolari unei organizaţii de conservare a oceanelor

Leonardo DiCaprio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Protejarea oceanelor planetei şi a speciilor marine este (...) un imperativ moral pe care trebuie să îl conştientizăm. Sper că această donaţie va ajuta Oceana să continue activitatea formidabilă pe care o desfăşoară zi de zi pentru oceanele noastre", se arată într-o declaraţie dată publicităţii în numele actorului, informează contactmusic.com.

"Sprijinul lui Leo pentru campania de a interzice plasele de pescuit în largul Californiei va ajuta Oceana să protejeze numeroasele specii de rechini şi alte animale marine, precum şi habitatele oceanice din Oceanul Pacific şi Arctic", a declarat Andy Sharpless, director executiv al organizaţiei Oceana.

Leonardo DiCaprio, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte ecologiste, a mai donat, în noiembrie 2013, suma de 3 milioane de dolari pentru World Wildlife Fund, o organizaţie de protejare a animalelor.

Pe de altă parte, Leonardo DiCaprio a intrat la sfârşitul anului trecut în vizorul organizaţiei pentru drepturile animalelor PETA, deoarece a filmat o scenă alături de un cimpanzeu în pelicula "Lupul de pe Wall Street", de Martin Scorsese. Actorul a fost îndemnat de organizaţia respectivă, printr-o petiţie, să nu mai filmeze vreodată alături de primate.

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în "J. Edgar", în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici