Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe fondatorul FBI, J. Edgar Hoover

Leonardo DiCaprio va deţine rolul principal în filmul biografic despre J. Edgar Hoover - fondatorul Federal Bureau of Investigation (FBI), considerat un adevărat erou al luptei împotriva criminalităţii în Statele Unite ale Americii -, regizat de Clint Eastwood.

228 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe fondatorul FBI, J. Edgar Hoover

Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe fondatorul FBI, J. Edgar Hoover (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul Leonardo DiCaprio, în vârstă de 35 de ani, va începe filmările pentru acest lungmetraj către sfârşitul acestui an, potrivit Deadline.com.

Clint Eastwood va fi coproducătorul acestui proiect, în colaborare cu Brian Grazer şi Rob Lorenz de la studiourile Imagine şi Malpaso, informează contactmusic.com.

Scenariul filmului "Hoover" va fi scris de Dustin Lance Black, autorul peliculei "Milk - Preţul curajului", pentru care a primit premiul Oscar, în 2009. Black a lucrat timp de 12 luni la acest scenariu, înainte de a-l arăta directorilor de la Universal.

Filmul, care marchează prima colaborare a lui Leonardo DiCaprio cu Clint Eastwood, va fi finanţat de Warner Bros.

Edgar Hoover a jucat un rol important în înfiinţarea FBI, în 1935, conducând agenţia din care Federal Bureau of Investigation a provenit, încă din 1924, pe care a transformat-o într-o organizaţie eficientă de luptă împotriva criminalităţii. Hoover a condus FBI până în 1972, anul morţii sale, la vârsta de 77 de ani.

Se spune că Hoover ar fi folosit instituţia FBI pentru a hărţui diverşi activişti politici şi a folosit metode ilegale pentru a alcătui dosare secrete unor lideri politici. Mulţi dintre biografii lui au declarat că J. Edgar Hoover era un homosexual nedeclarat şi travestit.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood, iar în ultima vreme, el s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. De asemenea, el ar putea juca în curând rolul celui de-al 26-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt.

În plus, el ar putea produce un film despre scriitorul britanic Ian Fleming, celebrul creator al lui James Bond, care a avut o viaţă la fel de interesantă ca a personajului său. Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Nonconformiştii" (2008). Cel mai recent film al său este "Shutter Island", regizat de Marin Scorsese, care a fost lansat de curând pe marile ecrane.

Clint Eastwood, deţinător a cinci premii Oscar - ca actor, regizor şi producător -, este celebru pentru roluri din filme precum "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru câţiva dolari în plus" (1965) şi "Cel bun, cel rău, cel urât" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile "Necruţătorul" (1992), "În bătaia puştii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fată de milioane" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) şi "Steaguri pline de glorie" (2006). "Gran Torino", lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a finalizat anul trecut lungmetrajul "Invictus", o peliculă despre Nelson Mandela, care a avut premiera pe 11 decembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici