Leonardo DiCaprio îşi împrumută vocea pentru un documentar ştiinţific

Actorul american Leonardo DiCaprio va fi naratorul documentarului "Hubble 3D", realizat de studiourile Warner Bros., ce va fi lansat pe 19 martie în cinematografele IMAX, informează variety.com.

27 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio îşi împrumută vocea pentru un documentar ştiinţific

Leonardo DiCaprio îşi împrumută vocea pentru un documentar ştiinţific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul "Hubble 3D" reprezintă cea de-a patra colaborare 3D între Warner Bros. şi IMAX.

"Talentul excepţional atât de actor, cât şi de narator cu care este înzestrat Leonardo (DiCaprio, n.r.) se potriveşte foarte bine cu acest film care-ţi taie respiraţia şi abia aşteptăm să îl ascultăm cum ne va ghida până la marginea universului şi înapoi", a declarat Richard L. Gelfond, directorul general al companiei IMAX.

Documentarul va prezenta imagini cu ieşirile pe orbită ale astronauţilor, în timpul misiunii de reparare şi renovare a telescopului spaţial Hubble.

Acest proiect cinematografic a reunit echipa din spatele filmului "Space Station 3D", coordonată de regizorul şi producătorul de film Toni Myers. James Neihouse este director de imagine şi totodată instructorul astronauţilor în domeniul cinematografic.

Telescopul Hubble este rezultatul colaborării dintre Agenţia spaţială americană (NASA) şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi a schimbat complet viziunea asupra astronomiei mondiale. Acesta a fost lansat pe orbită de naveta Discovery, la o altitudine de 600 de kilometri, pe 25 aprilie 1990.

Hubble a transmis peste 750.000 de imagini din univers şi milioane de date ştiinţifice, deschizând o nouă eră în astronomie. Cu ajutorul observaţiilor făcute de Hubble, astrofizicienii au putut să confirme faptul că universul se află în expansiune şi că ritmul acesteia este unul accelerat, reuşind să calculeze şi vârsta universului - 13,7 miliarde de ani.

Succesorul său, telescopul spaţial James Webb, va fi lansat în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici