Leonardo DiCaprio: Martin Scorsese - regizorul desăvârşit al timpurilor noastre

Actorul Leonardo DiCaprio, prezent la Berlin pentru premiera filmului "Shutter Island", în regia lui Martin Scorsese, a declaratr, sâmbătă, la o conferinţă de presă, că Scorsese este "regizorul desăvârşit al timpurilor noastre", apreciind colaborare de lungă durată cu acesta.

135 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio: Martin Scorsese - regizorul desăvârşit al timpurilor noastre

Leonardo DiCaprio: Martin Scorsese - regizorul desăvârşit al timpurilor noastre Leonardo DiCaprio: Martin Scorsese - regizorul desăvârşit al timpurilor noastre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lungmetrajul "Shutter Island" a fost prezentat sâmbătă în proiecţie de presă, urmată de o conferinţă de presă la care au participat regizorul Martin Scorsese, actorii Leonardo DiCaprio, Michelle Williams, Mark Ruffalo şi Ben Kingsley, dar şi producătorii Arnold Messer, Bradley Fischer şi Mike Medavoy.

"Orice actor ar fi fraier să să nu profite de oportunitatea de a lucra cu Martin Scorsese. (...) Scorsese are o dragoste de cinematografie cu care molipseşte toată lumea de pe platou. Lucrăm deja de 10 ani împreună. Doar în timp poţi să câştigi încrederea cuiva. Şi asta s-a şi întâmplat", a declarat Leonardo DiCaprio.

De asemenea, acesta a precizat că chiar dacă reprezintă două generaţii diferite, el a crescut pe filmele lui Martin Scorsese, pe care le consideră importante atât personal, cât şi la nivel general.
"Scorsese este regizorul desăvârşit al timpurilor noastre", a subliniat DiCaprio.

Actorul, care a colaborat deja cu Scorsese la patru filme, a precizat că discută mereu noi proiecte cu regizoru. "Vorbim mereu despre proiecte noi. Dacă voi avea ocazia să mai lucrez cu el, e minunat, dar dacă nu, nu-i nimic. Mă bucur că mi-a insuflat apreciere pentru cinema şi istoria cinematografiei şi mi-a dat o nouă perspectivă asupra acestei lumi", a spus DiCaprio.

Pe de altă parte, Martin Scorsese a vorbit despre lucrul cu actorii.

"Eu şi Leonardo suntem generaţii diferite, dar am lucrat împreună şi am putut să împingem lucrurile mai departe. Leonardo s-a dezvoltat ca un actor minunat şi cu cât se maturizează, viaţa sa se canalizează pe muncă adevărată. Sunt fericit că sunt în preajma cuiva care se dezvoltă mereu în viaţa profesională", a spus Scorsese, care a subliniat că cheia sa în ceea ce priveşte lucrul cu actorii este încrederea.

"Impactul emoţional pe care l-am avut când am citit scenariul, ultimele două capitole, m-a făcut să fac acest film. (...) Compasiunea pe care am simţit-o pentru personajul principal şi pentru cei care îl înconjoară, asta a fost punctul culminant al deciziei", a spus Scorsese vorbind despre cel mai recent film al său, "Shutter Island".

"Shutter Island" este o poveste despre misterul şi tensiunea psihologică care se dezvoltă în jurul unui sanatoriu pentru criminali bolnavi psihic, situate pe o insulă izolată.

Este anul 1954, în mijlocul Războiului Rece, iar mareşalul Teddy Daniels (interpretat de Leonardo DiCaprio) şi noul său partener Chuck Aule (Mark Ruffalo) sunt trimişi pe Shutter Island pentru a investiga dispariţia inexplicabilă unei paciente care şi-a ucis cei trei copii. Înconjuraţi de psihiatri şi bolnavi mintal extreme de periculoşi, pe o insulă în plină furtuă, cei doi au impresia că experimentează o atmosferă volatilă, care sugerează că lucrurile nu sunt chiar cum ar trebui să fie. Dar nici Teddy Daniels nu este ceea ce pare. Se află acolo pentru a găsi o pacientă disparută? Sau a fost trimis pentru a investiga zvonurile care denunţă practici extreme de tratare a bolnavilor? Pe măsura ce Teddy şi Chuck se apropie de adevăr, acesta este din ce în ce mai greu de surprins, iar cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată Shutter Island. Pentru că cineva încearcă să-i facă să-şi piardă minţile.

"Shutter Island" este prezent în Selecţia Oficială a Festivalului de Film de la Berlin şi are premiera sâmbătă seară la Berlinale Palast în prezenţa echipei filmului.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 11-20 februarie.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Berlin, Alexandra Buzas)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici