Limuzina Chrysler a dictatorului Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie la Artmark

Limuzina Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) primită cadou de Nicolae Ceauşescu de la şahul Mohammad Reza Pahlavi va fi scoasă la vânzare pe 9 decembrie, la Licitaţia de Crăciun a casei Artmark, preţul de pornire fiind de 4.000 de euro.

610 afișări
Imaginea articolului Limuzina Chrysler a dictatorului Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie la Artmark

Limuzina Chrysler a dictatorului Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie la Artmark

Potrivit Biroului de presă al casei Artmark, Licitaţia de Crăciun, care va avea loc pe 9 decembrie, pregăteşte publicului una dintre cele mai inedite şi preţioase selecţii de cadouri din istoria Artmark.

De la bijuterii extravagante din colecţia Marinei Dimitropoulos, soţia fostului prim-ministru al Greciei, la o pivniţă de vinuri franţuzeşti, provenind de la un colecţionar bucureştean, la antichităţi de o raritate absolută, precum un set de artefacte din aur dacic, descoperite în Transilvania la sfârşitul secolului al XIX-lea, limuzina Hillman-Hunter (Chrysler) care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi până la pictură românească şi europeană pe tema iernii şi a sărbătorilor - fiecare îşi va găsi cadoul ideal.

De asemenea, Licitaţia de Iarnă, organizată pe 17 decembrie, este o ediţie aniversară, întrucât Artmark împlineşte şase ani de la organizarea primei vânzări dedicate anotimpului hibernal. Fiind un moment de colecţie, a fost pregătită o expoziţie în stilul Artmark consacrat, care cuprinde opere ale unora dintre cei mai mari artişti români.

Expoziţia va fi deschisă începând de sâmbătă şi va putea fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Licitaţia de Crăciun va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 20.00, la Athénée Palace Hilton, iar Licitaţia de Iarnă, pe 17 decembrie, de la ora 19.30, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici