Londra: Cel mai vechi Rolls-Royce din lume, vândut la un preţ record

Cel mai vechi automobil marca Rolls-Royce din lume, construit în 1904, a fost vândut la un preţ record la Londra, 3,5 milioane de lire sterline (5 milioane de euro), în timpul unei licitaţii organizate de casa Bonhams la Londra.

4 afișări
Imaginea articolului Londra: Cel mai vechi Rolls-Royce din lume, vândut la un preţ record

Londra: Cel mai vechi Rolls-Royce din lume, vândut la un preţ record

Acest automobil a fost vândut pentru o sumă dublă faţă de cea la care fusese evaluat de specialişti şi a devenit cel mai scump Rolls-Royce din lume şi, totodată, cea mai scumpă maşină construită înainte de 1905.

Este singurul Rolls-Royce în stare de funcţionare, destul de vechi pentru a participa la celebrul raliu anual de maşini de colecţie, care se desfăşoară între Londra şi Brighton.

Modelul, cu două locuri, care are o modestă putere de 10 cai, a fost prezentat prima dată la Salonul de la Paris, în toamna anului 1904.

Titlul de cel mai scump Rolls a fost deţinut până luni de un Silver Ghost (1912), adjudecat pentru suma de 1,48 milioane de lire sterline. Titlul de cea mai scumpă maşină construită înainte de 1905 a fost deţinut de o De Dion Bouton (1884), vândută pentru suma de 1,76 milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici