Lonesome George devine tată la 90 de ani - GALERIE FOTO

Singuraticul George, ultimul exemplar dintr-o specie de broaşte ţestoase uriaşe din Galapagos, ar putea deveni în curând tată, la vârsta de 90 de ani, spre încântarea conservaţioniştilor.

305 afișări
Imaginea articolului Lonesome George devine tată la 90 de ani - GALERIE FOTO

Lonesome George devine tată la 90 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Câteva ouă neeclozate au fost descoperite în ţarcul acestui "burlac" de Galapagos, au declarat îngrijitorii săi, marţi.

Timp de decenii, acest mascul, ultimul exemplar din specia broaştelor ţestoase de Pinta, a arătat un interes foarte redus pentru reproducţie.

La 90 de ani, "Lonesome George" se află la vârsta deplinei maturităţi sexuale.

Ţestoasele de Galapagos se află printre speciile observate de Charles Darwin când a formulat teoria evoluţionistă, în secolul al 19-lea.

Oamenii de ştiinţă au încercat să îl facă pe Lonesome George să se împerecheze încă din 1993, când i-au introdus în ţarc două femele de ţestoase dintr-o altă subspecie.

Reprezentanţii Galapagos National Park au declarat că cinci ouă au fost descoperite "într-o stare perfectă" în ţarcul lui, acestea fiind plasate într-un incubator.

"Acum va trebui să aşteptăm să treacă perioada de incubaţie de 120 de zile, pentru a vedea dacă ouăle sunt fertile", potrivit reprezentanţilor parcului natural.

Lonesome George, a cărui greutate actuală este de 90 de kilograme, a uimit comunitatea ştiinţifică în 2008, când s-a împerecheat pentru prima oară în cei 36 de ani de captivitate.

La momentul respectiv, ouăle depuse în urma împerecherii nu au fost fertile.

Ţestoasele au fost vânate intensiv, până la dispariţie, pentru carnea lor dulce de către navigatori şi pescari, iar arealul lor a dispărut aproape complet, deoarece vegetaţia cu care se hrănesc broaştele ţestoase de Galapagos a fost mâncată de capre, animale introduse artificial în acest arhipelag de către oameni.

În prezent, 20.000 de ţestoase uriaşe mai trăiesc în Galapagos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici