Luna s-a născut cu 62 de milioane de ani după sistemul solar - studiu

Luna s-a născut, probabil, la 62 de milioane de ani după formarea sistemului solar, care are o vechime de 4,567 miliarde de ani, potrivit unui studiu publicat în revista Nature.

1 afișare
Imaginea articolului Luna s-a născut cu 62 de milioane de ani după sistemul solar - studiu

Luna s-a născut cu 62 de milioane de ani după sistemul solar - studiu

O echipă de la Universitatea tehnică din Zurich, Elveţia, şi una de la Institutul de mineralogie din Koln, Germania, au efectuat măsurători ale izotopilor de tungsten care au permis stabilirea faptului că Terra şi satelitul său, Luna, s-au desprins una de cealaltă la 52 - 152 de milioane de ani de la formarea sistemului solar, cu o probabilitate maximă de 62 de milioane de ani.

Cercetătorii au mai constatat că proporţia celor doi izotopi de tungsten este aceeaşi atât în mantaua terestră cât şi în cea lunară. Similitudinile între materia de la suprafaţa Terrei şi cea de la suprafaţa Lunii au fost puse deja în evidenţă în cursul misiunilor americane Apollo cu echipaj uman.

Potrivit unei teorii acceptate de cercetători, Luna s-a format în urma coliziunii Pământului cu un corp ceresc de dimensiunea planetei Marte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici