"Mad Men"- premiul BAFTA pentru cel mai bun serial TV internaţional

Producţia "Mad Men" a fost recompensată cu premiul BAFTA pentru cel mai bun serial de televiziune internaţional pe 2009, în cadrul unei gale care a avut loc duminică seară, la Royal Festival Hall din Londra, informează site-ul Variety.com.

88 afișări
Imaginea articolului "Mad Men"- premiul BAFTA pentru cel mai bun serial TV internaţional

"Mad Men"- premiul BAFTA pentru cel mai bun serial TV internaţional

Serialul de televiziune "Mad Men" a fost nominalizat alături de producţiile "The Wire", "Dexter" şi "The Daily Show With Jon Stewart".

Tot duminică seară, Kenneth Branagh a câştigat primul său premiu BAFTA, în calitate de producător al serialului poliţist "Wallander", al BBC, în care a jucat şi rolul principal.

Cea mai bună serie - dramă - "Wallander", categorie la care au mai concurat producţiile "Doctor Who", "Shameless" şi "Spooks".

Cel mai bun serial de televiziune - dramă - "Criminal Justice", care prezintă aspectele negative ale sistemului juridic britanic.

Cel mai bun film - dramă - "White Girl", o explorare a identităţii culturale într-o comunitate asiatică din Regatul Unit.

Cea mai bună producţie de divertisment - emisiunea "The X Factor", produsă de ITV. 

Cel mai bun serial de divertisment factual - producţia "Life in Cold Blood."

Cel mai bun actor de televiziune - Stephen Dillane, pentru rolul din producţia "The Shooting of Thomas Hurndall", difuzată de postul Channel 4.

Cea mai bună actriţă de televiziune -  Anna Maxwell Martin, recompensată cu un BAFTA şi în urmă cu patru ani, a câştigat un nou trofeu  pentru rolul din "Poppy Shakespeare", serial difuzat tot de Channel 4.

Cea mai bună reprezentaţie de divertisment - "Harry Hill's TV Burp" (ITV1).

Cel mai bun sitcom -  "Peep Show" (Channel 4).

Cuplul format din actorii de comedie Dawn French şi Jennifer Saunders au primit premiul BAFTA Fellowship, care le-a fost înmânat de actriţa Helen Mirren şi regizorul Richard Curtis. BAFTA Fellowship este acordat pentru contribuţia la dezvoltarea divertismentului în televiziune şi este cea mai prestigioasă distincţie acordată în cadrul acestei Gale.

Un premiu special a fost atribuit lui Jane Tranter, vicepreşedinte executiv al studioului BBC Worldwide din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici